En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha garantit que les estacions d’esquí propietat de la Generalitat fabriquen la seva neu artificial sense fer servir aigua que podria ser aprofitada per a altres usos.

Després que el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, digués que “grinyolava” veure com es feia neu artificial en sequera, Plaja ha volgut aclarir que la comparació sobta però no té una relació directa.

“L’aigua que s’utilitza per a fer la neu no podria tenir cap altre ús. Les estacions tenen un circuit d’aigua tancada. Amb el desglaç, s’emmagatzema i és la mateixa aigua que ara s’utilitza per a fer neu artificial. No es gasta ni un sol litre d’aigua de beure ni aquesta aigua podria ser utilitzada per a res més”, ha explicat.

Segons Plaja, cal “un exercici de pedagogia i comunicació” per a “explicar d’on ve tot” i que ningú pugui pensar que l’aigua que es fa servir per a la neu artificial podria anar destinada a altres usos i evitar restriccions per la sequera.

D’altra banda, Plaja ha avançat que està previst que aquest dijous mateix surtin publicades les darreres mesures decretades per la pre-emergència de la sequera, i per tant entraran en vigor en aquest mateix moment.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS