En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Pràcticament mig any després de signar el conveni de la nova Taula Estratègica de l'aeroport de Girona, les institucions implicades (Diputació de Girona, Generalitat i Cambra de Comerç) s'han reunit per primera vegada.

La trobada ha servit per crear una comissió de seguiment que doni continuïtat a la taula i veure l'evolució del nou plantejament de promoció turística per captar nous públics des de la terminal de Vilobí d'Onyar.

En aquesta ocasió ja s'ha aprovat la licitació d'un contracte de promoció turística de la demarcació i en especial de l'aeroport per 1,6 milions d'euros. La Diputació de Girona hi aportarà 800.000 euros. La Generalitat n'hi posarà 800.000 més (400.000 a través de l'Agència Catalana de Turisme i 400.000 més des d'Aeroports Públics de Catalunya). Finalment la Cambra de Comerç hi posarà 5.000 euros.

Les institucions remarquen que l'aeroport de Girona ha estat una infraestructura clau en el desenvolupament de la zona. Per això la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha assegurat que la Generalitat formalitza amb aquesta inversió una "aposta ferma" perquè l'aeroport "sigui "una de les principals fonts de desenvolupament econòmic".

Cañigueral ha remarcat que no només és important pel sector turístic, sinó que tenir un aeroport ben connectat "facilitat les relacions laborals i els projectes de recerca internacionals" de la demarcació de Girona.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha afegit que la taula servirà per "posicionar la terminal gironina com una de primer ordre". Per això confia que la licitació aprovada aquest dimecres servirà per "captar més companyies i generar una activitat sostinguda durant tot l'any, no només a l'estiu".

Durant la signatura del conveni de la taula, que es va fer a principis de juny, es va manifestar la voluntat d'incorporar en aquesta taula més agents del territori interessats en contribuir en la promoció de l'aeroport perquè sigui una peça clau al turisme i en l'economia gironina.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS