En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Tot i que ja s'hagi entrat de ple a la temporada d'hivern, l'aeroport Girona-Costa Brava ha tancat el mes de novembre amb bons registres.

Segons recull l'estadística que periòdicament publica Aena, durant aquest mes la terminal de Vilobí d'Onyar ha rebut 31.674 passatgers. Són més del doble (en concret, un 119,5% més) en comparació amb el novembre del 2022.

Al darrere d'aquesta alça, però, hi ha el nom d'una companyia: Ryanair. L'aerolínia de baix cost ha incrementat rutes aquest hivern, i a les quatre que oferia l'any passat (Londres-Stansted, Pisa, Baden-Baden i Cracòvia) ara n'hi ha sumades cinc més (Birmingham, Belfast, Düsseldorf Weeze, Brusel·les Charleroi i Marràqueix).

De fet, si es desgranen les dades nou de cada deu passatgers (30.123) que han passat per la terminal de Vilobí aquest novembre s'han enlairat o aterrat amb avions de Ryanair. En concret, les rutes més sol·licitades han estat les de Pisa, Düsseldorf, Baden-Baden i Cracòvia (que s'han mogut entre els 4.067 i els 3.338 passatgers).

Pel que fa a operacions, durant aquest novembre l'aeroport Girona-Costa Brava ha operat 661 enlairaments i aterratges. És una xifra un 44,6% inferior al mateix mes del 2022, cosa que demostra que els avions que cobreixen les diferents rutes ara van més plens. Per últim, aquest novembre s'han mogut 66 tones de mercaderies.

Si es posa el focus en l'acumulat de l'any, les dades d'aquest novembre fan que al llarg d'aquest 2023 l'aeroport de Girona arribi als 1.553.985 passatgers. En comparació amb l'any passat suposa un clar increment, perquè són un 19,5% superiors als del 2022. Tot i això, però, encara no s'arriba a xifres prepandèmia, perquè s'està un 18% per sota els registres del 2019 (l'últim any prepandèmia).

D'altra banda, al llarg d'aquests onze primers mesos l'aeroport Girona-Costa Brava ha registrat 19.445 operacions (cosa que suposa un 3,8% menys d'aterratges i enlairaments d'aeronaus en relació a l'any passat) i des de la terminal de Vilobí d'Onyar s'han transportat 306 tones de mercaderies.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS