En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Prop d'una de cada tres noies estudiants de secundària d'entre 14 i 18 anys (32%) fa un ús compulsiu d'internet, segons un informe de l’Observatori Català de Drogues i Addiccions de la Generalitat.

Entre els nois de la mateixa edat, la xifra cau fins al 22%. Totes dues xifres se situen molt per sobre de la mitjana en els homes (4%) i de les dones (4,5%) d'entre 15 i 64 anys.

El mateix document, que compila dades del 2022, també reflecteix que el 15% de nois d'entre 14 i 18 anys pateix trastorns per jugar a videojocs, un percentatge superior al de les noies estudiants (3%). Les xifres tant en l'ús d'internet com de videojocs es mantenen estables respecte al 2021 i van a l'alça en comparació amb l'any anterior.

L'informe del 2021 ja detectava impulsivitat a l'hora de navegar per internet en el 32% de les noies, fent servir l'escala CIUS, que pregunta sobre el grau desig d'estar connectat i com afecta a la son, l'estat d'ànim o les relacions afectives. En el cas dels nois, la xifra també se situava en el 22%. L'any anterior, però, en tots dos sexes el percentatge era més baix, del 27% i del 21%, respectivament.

Pel que fa als videojocs, els percentatges es mantenen estables respecte al 2021, però en el cas dels nois puja del 14% al 15% en comparació al 2020.

L'informe més recent, del 2022, afirma que el 88% dels estudiants ha fet ús de videojocs –el 98% de nois i el 77% de noies–, mentre que el 55% ha jugat a esports electrònics, encara que també de manera asimètrica entre sexes: el 72% de nois i el 37% de noies, uns percentatges similars al nombre de joves que han estat espectadors dels anomenats eSports.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS