En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, al ple del Parlament. / Foto: Bernat Vilaró (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Quan el sistema Ter-Llobregat entri en estat d’emergència, previsiblement durant el mes de gener, el Govern té previst modificar el pla especial de sequera.

Ha de permetre que els equipaments esportius que necessiten regar la gespa o reomplir piscines continuïn funcionant. I és que, tal com està redactat el pla, quedaria automàticament prohibit regar i reomplir piscines quan s'entri en fase d'emergència.

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha aclarit aquest dimecres que cada club esportiu decidirà quan tanca les dutxes per poder continuar regant la gespa o reomplint les piscines. "Potser tots els dies o potser no", ha afegit.

El conseller ha apuntat que els clubs tenen diferents instal·lacions i saben on consumeixen l'aigua, per tant, són ells els que decidiran com compensen l'aigua destinada a regar o a les piscines tancant les dutxes "el període que estimin necessari". "Poden decidir tancar-les pels entrenaments i obrir-les pels partits.

Serà decisió de cada club tenint en compte el topall d'aigua que poden gastar". També ha deixat clar que la mesura s'aplicarà "per igual" a tots els clubs independentment de la categoria. "Això no vol dir que han de tancar per força les dutxes de tots els equipaments.

Només els camps de futbol que vulguin mantenir aquesta activitat i les piscines, que hauran de compensar aquesta aigua que utilitzen tancant les dutxes dels vestidors".

Pel que fa a les sancions, el conseller ha dit que el Govern controla des de fa temps l'aigua que gasten els grans consumidors i, per tant, si els clubs accedeixen els consums seran sancionats com es fa amb "qualsevol activitat".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS