En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Calonge. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La primera de les actuacions dels Mossos d'Esquadra es va fer a Llorà quan l'11 de desembre van detenir dos homes de 25 i 32 anys per un delicte contra la salut pública i un altre de frau elèctric.

La detenció és la culminació d'una investigació que va arrencar al novembre davant de les sospites que hi havia un cultiu en un habitatge d'aquest poble del Gironès.

L'entrada a l'immoble es va fer a primera hora del matí. Una vegada a fins, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Girona van trobar els dos homes i es van intervenir 13,2 kg de marihuana, així com també tota la instal·lació per fer un cultiu intensiu. A més hi havia una connexió fraudulenta a la xarxa pública de la llum.

El mateix dia 11 es va fer un altre operatiu a Sils contra una altra plantació de marihuana. En aquest cas, els Mossos d'Esquadra van entrar en una casa de la urbanització King Park de Sils. A dins van trobar-hi quatre homes, dos d'ells van intentar fugir sense èxit. El cinquè estava amagat a la teulada però la policia el va acabar trobant. Els Mossos van trobar dues plantes de la casa i tot el garatge habilitat per al cultiu de marihuana. En total hi havia 600 plantes, 1.200 planters i 25 kg de cabdells.

A més, els responsables també estaven connectats a la xarxa pública de forma fraudulenta i el valor de l'energia punxada és de 25.293,44 euros. A més, la policia va trobar una arma de foc curta amb munició amagada entre els matolls de la finca. Un dels detinguts la va llançar mentre intentava escapar.

L'endemà, dimarts 12 de desembre, van entrar en una casa a Calonge després d'investigar si hi havia una plantació de marihuana. A dins van trobar-se 172 plantes i 5 assecadors amb 30,46 kg de cabdells. A més, els mossos van constatar amb la companyia elèctrica que els dos detinguts havien defraudat 37.521 euros punxant la llum per cultivar les plantes.

Dos dels nou detinguts tenien antecedents i tots ja han passat a disposició judicial.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS