En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

El rentat de cotxes que la Fundació Ramon Noguera té al Mas Xirgu. / Foto: Fundació Ramon Noguera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després d'estar dos mesos tancat per dur-hi a terme millores, el rentat de cotxes de la Fundació Ramon Noguera a Mas Xirgu de Girona ha reobert amb les instal·lacions renovades.

Conscient de la situació de sequera persistent, l'entitat ha incorporat una tecnologia que permet recuperar el 85% de l'aigua que es fa servir.

Per una banda, el tren de rentat fa servir aigua amb una baixa concentració de minerals (cosa que evita que apareguin taques al cotxe durant l'assecat). I per l'altra, les instal·lacions compten amb un sistema que ofereix rentats més eficients i ecològics, a partir del segell Green Car Care (una gamma de productes fàcilment degradables amb una cadena de valor sostenible).

El tren de rentat de cotxes del Mas Xirgu és una de les potes de l'estratègia empresarial de la fundació, a través de la qual genera llocs de feina per a persones amb discapacitat de les comarques gironines. Les instal·lacions, que van obrir el 2003, tenen una vintena de treballadors i cada any, de mitjana, fan uns 35.000 rentats de cotxes.

Entre els serveis que ofereix hi ha la neteja exterior del vehicle -també, de vidres i llantes- i tractaments d'ozó per a l'interior dels cotxes (cosa que permet desodoritzar-los i desinfectar-los). A més d'incorporar aigua osmotitzada, el rentat de vehicles 'lafundació' també s'ha ampliat amb un nou pre-rentat que repel·leix els insectes, dos raspalls extra, un sistema ràpid d'alta pressió i un programa d'assecat amb més capacitat per repel·lir l'aigua (RainTecs).

La directora gerent de la Fundació, Pepita Perich, explica que el tren de rentat del Mas Xirgu és " un exemple clar" d'èxit empresarial amb vessant social. "Aquest projecte té un impacte social positiu cap a les persones i també per al medi ambient; per exemple, un aspecte molt rellevant tenint en compte el context de crisi per sequera, és que el nou tren de rentat permet recuperar el 85% de l'aigua que utilitza", subratlla Perich.

La millora al Mas Xirgu se suma a la renovació que l'entitat ja va dur a terme l'any passat al tren de rentat que també té al polígon de Montfullà (Bescanó). Aquí, les instal·lacions es destinen a la neteja i desinfecció de vehicles de grans dimensions (com ara autobusos, tràilers, camions cisterna o frigorífics).

A més de la neteja de l'exterior i l'interior, també s'ofereixen programes per desinfectar les caixes dels camions i tractar la cabina amb ozó. El tren de rentat de Montfullà va obrir el 2011 i cada any hi passen uns 10.000 vehicles.

La Fundació Ramon Noguera és una entitat d'iniciativa social no lucrativa que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies a Girona i al Gironès. La seva missió se centra en garantir la qualitat de vida d'aquestes persones a través de diferents iniciatives, entre les quals hi ha les diferents línies de negoci que ha obert.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS