En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Catalana del Consum ha retirat del mercat fins a 156.923 unitats de joguines en els últims 3 anys per incompliments relacionats amb la seguretat.

En concret, ha dut a terme un total de 1.641 inspeccions i ha detectat, sobretot, riscos per la presència de peces petites o parts que es poden desprendre, amb el conseqüent risc d'asfíxia.

Entre les joguines que més s'han retirat hi ha l'anomenat 'slime', una pasta viscosa de colors per modelar que en alguns casos presentava una quantitat superior a la permesa de compost químic; una pilota tova amb material de farciment i una disfressa infantil de pirata.

Consum ha recomanat comprar joguines en establiments de confiança i parar "molta atenció" a l'etiquetatge.

En un comunicat, Consum ha detallat que duu a terme actuacions durant tot l'any per tal de garantir que les empreses que produeixen, distribueixen i comercialitzen joguines compleixin amb la normativa. En alguns casos també recull mostres de productes per analitzar-los en laboratoris.

Pel que fa a les recomanacions, insta a fixar-se en les restriccions d'edat, vigilar amb els productes que tenen elements petits que es poden desmuntar -els infants podrien empassar-se'ls-, anar amb compte amb els embolcalls i evitar joguines que puguin crear addicció o que tinguin continguts violents, entre altres.

Precisament durant el Nadal l'Agència Catalana del Consum ha posat en marxa la campanya informativa 'Aquest Nadal, consum amb cap', que demana tenir una "major consciència" dels efectes i les conseqüències que poden tenir les compres.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS