En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha decretat aquest dimecres l’obligació de dur la mascareta en hospitals i centres sanitaris, arran de l’increment d’infeccions respiratòries de les últimes setmanes.

No obstant, ha introduït la possibilitat que cada comunitat autònoma faci que aquesta mesura sigui només recomanable si durant dues setmanes consecutives les xifres d’infeccions disminueixen i les autoritats volen.

Ho ha anunciat aquest dimecres al migdia la ministra de Sanitat, Mónica García, després d’haver rebut les al·legacions de les comunitats autònomes 48 hores després de la reunió del consell interterritorial de dilluns passat. La mesura ja l’apliquen 6 autonomies, entre elles Catalunya on l'obligació de portar mascareta als centres sanitaris va entrar en vigor ahir dilluns 10 de gener amb la publicació al DOGC.

La ministra ha dit que les xifres actuals d’infeccions respiratòries són altes però similars al període prepandèmic. Per això, i per establir unes “mesures bàsiques i mínimes” apreses durant la covid, el ministeri ha fet una declaració d’actuacions coordinades per establir un “aval jurídic” a l’obligatorietat dictada per algunes comunitats i alhora una certa “flexibilitat” depenent de les xifres de cada territori. Alhora, es recomana dur la mascareta en farmàcies, centres sociosanitaris, residències de gent gran i zones amb grans aglomeracions.

García, ha apel·lat al “sentit comú” de la ciutadania, que en molts casos ja es posa la mascareta en aquests àmbits. També es reforçaran les campanyes de vacunació i la recomanació de ventilar els espais tancats.

La ministra ha recordat que la mascareta als centres sanitaris ha rebut l’aval científic. En aquest sentit, ha dit que les epidèmies respiratòries són normals a l’hivern, però “no ha de ser normal tensar el sistema sanitari” cada hivern.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS