En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha explicat que s'està preparant, de la mà de l'AEPD, una aplicació per millorar la verificació d'edat a internet i el control de l'accés als portals d'adults.

Aquest projecte pilot, ha dit, ja s'ha provat amb diversos navegadors. Segons ha detallat, l'accés dels infants a la pornografia és un tema preocupant que genera addicció, problemes psicològics i una "distorsió" en la percepció de la sexualitat.

Per aquest motiu, ha apostat per una "acord intergeneracional" que involucri administracions, partits i empreses.

Des del govern espanyol ressalten que la nova aplicació és pionera a Europa i podria estar en funcionament abans de l'estiu d'aquest 2024. Amb aquest nou sistema, el telèfon reconeix l'usuari i li permet, o no, accedir als webs. En el cas que l'usi un menor, se li denega.

D'altra banda, s'està preparant un pla integral de caràcter "multidisciplinari" que ha de conduir també a una nova llei per la protecció dels menors a internet. "Recull molts àmbits, des de l'educació a la igualtat o la digitalització", ha defensat la també ministra d'Educació. Segons ha dit, cal donar solució a un "problema social" que afecta menors i famílies.

"Crec que és fonamental el consens i l'acord amb totes les forces, és una preocupació de país", ha agregat Alegría. Pel que fa a les empreses tecnològiques, ha indicat que esperen comptar amb elles. "El que és important i desitjable és que hi hagi una feina coordinada i voluntari amb tots els agents implicats", ha asseverat.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS