En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D’esquenes, l’acusat d’intentar matar un home d’una ganivetada a Lloret de Mar. Foto del judici a l’Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un acusat que s’enfronta a 13 anys i 3 mesos de presó per intentar matar un home a Lloret de Mar assentant-li una ganivetada a la zona del cor.

No hi ha cap dubte sobre l’autoria de l’apunyalament. La Policia Local va detenir l’acusat minuts després de l’atac, van localitzar l’arma (una navalla que havia llançat sota un cotxe durant la fugida), els testimonis i la víctima el van identificar i hi ha càmeres de videovigilància que van captar part de la batussa. A més, ell mateix ho ha reconegut al judici.

L’acusat, que està en presó preventiva, ha afirmat que ell i la víctima només es coneixien de vista i no havien tingut cap conflicte anterior. Cap a les 20.00 hores el 27 de juliol del 2021, van coincidir a la plaça del Carme de Lloret i van començar a discutir. Cap dels dos, però, ha esclarit la causa de la batussa més enllà de retrets per la manera de saludar-se.

L’escrit d’acusació de la fiscalia i de l’acusació particular, encapçalada pel lletrat Lucas Arias, recull que, durant la disputa, el processat va agafar una ampolla de vidre que hi havia en una de les taules de la terrassa d’un bar, la va trencar i va atacar la víctima, intentant-lo agredir. No li va causar cap lesió perquè amics i familiars de la víctima van intercedir i els van separar.

L’acusat ha dit al judici que, durant aquesta baralla, la víctima li va clavar una puntada de peu al coll, que el va deixar una estona “sense poder respirar”. Això, sumat a les “amenaces” que assegura que li va proferir, li van fer “perdre el cap” i anar a comprar una navalla a una botiga propera.

Cap a les 20.15 hores, segons les acusacions, va anar a trobar la víctima a la zona de Just Marlés: “De manera sobtada, i amb la intenció de segar la vida a la víctima, l’acusat s’hi va acostar portant amagada la navalla a l’esquena i li va intentar clavar a la cara”. La víctima ha explicat que va poder interposar la mà per evitar que li enfosés l’arma blanca al rostre però no va poder evitar que li acabés clavant al pit.

L’acusat ha afirmat que va actuar encegat per “la ràbia” però assegura que no volia acabar amb la vida de la víctima.

Com a resultat de l’atac, l’home va patir una ferida que li va afectar els pulmons, una ferida al polze de la mà esquerra que va afectar els tendons i també lesions als tendons de diversos dits de la mà dreta.

Va haver de passar per quiròfan, va estar 20 dies ingressat a l’hospital i ha necessitat 322 dies per curar-se i fer rehabiltiació. Les acusacions argumenten que també li han quedat seqüeles perquè no pot fer els mateixos moviments amb les mans i està pendent de més intervencions quirúrgiques per intentar recuperar mobilitat a les mans.

“La meva vida no ha tornat a ser la mateixa”, ha dit l’home al judici que ha assenyalat que li agradaria poder “mirar a la cara” a l’agressor per preguntar-li “per què” li va “fer això”: “Penso que potser em va confondre amb una altra persona perquè no ho entenc”.

La fiscalia demana 10 anys i 9 mesos de presó per un delicte de lesions amb instrument perillós i un delicte d’homicidi en grau de temptativa. L’acusació particular eleva la petició a 13 anys i 3 mesos de presó perquè considera que va ser un intent d’assassinat.

El lletrat Lucas Arias ha afirmat que l’acusat no va matar la víctima “de miracle” i que l’atac va ser a traïció perquè, tot i a primera batussa, el va anar a buscar de nou ocultant la navalla amb la que va perpetrar l’atac. Les acusacions també sol·liciten l’expulsió del processat, originari del Senegal, un cop complertes tres quarts parts de la condemna o quan pugui accedir al tercer grau.

La defensa acceptaria les penes mínimes, que sumen 8 anys de presó, pels dos delictes com a alternativa en cas de condemna.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS