En directe: Top 25 - Llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Un agent dels mossos i un de la policia local, durant l'operatiu. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons informen els Mossos d'Esquadra, la investigació que ha permès desmantellar 3 plantacions de marihuana va arrencar el passat mes de setembre.

Qui la va iniciar van ser els agents de la comissaria de la Bisbal d'Empordà, davant les sospites que en un immoble del carrer Marquès de Cruïlles s'hi estaria cultivant marihuana.

La policia va començar a fer seguiments i, arran d'això, van relacionar aquesta plantació amb dues més. En aquest cas, en dues cases situades a Sils (a les urbanitzacions de Mallorquines i les Comes).

Ahir dimecres, a primera hora del matí, els Mossos d'Esquadra van fer un operatiu per desmantellar els cultius. Per part de la policia catalana, a més d'agents d'investigació i de seguretat ciutadana de les comissaries de la Bisbal i Santa Coloma de Farners, al dispositiu hi van prendre part efectius del Grup Especial d'Intervenció i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius. A més, a les entrades i escorcolls també hi va participar la Policia Local de Sils i de la Bisbal.

En total, l'operatiu va permetre desmantellar tres plantacions i comissar 1.249 plantes de marihuana. D'aquestes, 624 es van trobar a l'habitatge de la Bisbal, 565 en una casa del carrer Eucaliptus de les Comes i les 60 restants, en un habitatge del carrer Gaspar Roig i Jalpí de Mallorquines. En aquesta casa, a més, els investigadors van comissar una pistola amb carregador i munició.

A banda de la droga, els mossos i les policies locals també van trobar gairebé 300 aparells per afavorir el creixement de la marihuana (entre aquests plantes, focus, ventiladors, aires condicionats, filtres de carboni i extractors, entre d'altres). Tant l'habitatge de la Bisbal com les dues cases de Sils tenien la llum punxada.

Els Mossos d'Esquadra han detingut 3 homes i 1 dona, amb edats compreses entre els 23 i 38 anys, a qui s'acusa dels delictes de pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i contra la salut pública. A un d'ells, el que s'estava a la casa de Mallorquines, també se l'acusa de tinença il·lícita d'armes.

La policia manté oberta la investigació i no descarta més detencions. Els detinguts passaran a disposició del jutjat de guàrdia -de la Bisbal d'Empordà o de Santa Coloma de Farners- en les properes hores.