En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'entrada del Palau de Justícia de Girona. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Estava previst que el cas arribés a judici aquest dimarts a l'Audiència de Girona però s'ha hagut de suspendre perquè l'acusat, que està en llibertat, no s'ha presentat.

Per això, la fiscalia i l'acusació particular han sol·licitat al tribunal una ordre internacional de crida i cerca per localitzar el processat, que és originari de Mauritània.

Segons recull l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia i de l'acusació particular, el processat era amic del padrastre de la nena, una menor de 13 anys. Per això, la menor el va deixar entrar a casa seva, a Cassà de la Selva, quan hi va anar en diverses ocasions amb el pretext de visitar la família.

Les acusacions sostenen que en dues ocasions, entre el desembre del 2021 i el gener del 2022, l'acusat va aprofitar que estava sol amb la menor per fer-li tocaments a la zona dels pits.

El 19 de febrer del 2022, l'home es va tornar a presentar al domicili i, amb la mateixa excusa, va aconseguir entrar al pis. A dins, però, només hi havia la nena. La menor es va asseure al sofà i l'acusat li va dir que li deixés lloc al seu costat. Tot i que la víctima li va dir que no, l'acusat la va agafar amb força pel braç i la va obligar a seure amb ell.

Aleshores, li va començar a fer tocaments i no va fer cas a les peticions "reiterades" de la nena perquè parés. Segons les acusacions, la menor es va intentar apartar de l'home en diverses ocasions i li va recriminar la seva actuació. L'acusat, però, la va subjectar amb força i la va violar, sense que la nena tingués cap opció d'oposar resistència.

Unes setmanes més tard, el 3 de març del 2022, la menor va començar a tenir dolors estomacals i vòmits i va anar al CAP. Allà, va descobrir que estava embarassada i va ser llavors quan va revelar que havia estat víctima d'una violació. Els professionals sanitaris li van subministrar un tractament per avortar.

La fiscalia l'acusa de dos delictes d'agressió sexual a menor de 16 anys i d'un delicte d'agressió sexual amb accés carnal a menor de 16 anys i sol·licita, en total, una condemna de 19 anys de presó. Pels mateixos delictes, l'acusació particular eleva la petició a 21 anys de presó.

La defensa, per la seva banda, nega les acusacions i vol l'absolució.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS