En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un agent rural inspeccionant un dels nius de corb marí emplomallat. / Foto: Agents Rurals

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Agents Rurals han denunciat a 6 persones per fer una via ferrada al tram de la Cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols que actualment es troba tancada per protegir el corb marí emplomallat.

En concret, els denunciats no van respectar la prohibició d'accés al segon tram de la via i inclòs en l'Espai d'Interès Natural Massís de les Cadiretes.

Aquesta zona esta tancada temporalment per protegir la nidificació i cria d'aquest au, que és una espècie amenaçada i vulnerable a l'extinció.

Els Agents Rurals insten a respectar les regulacions i informar-se sobre les restriccions de pas abans de fer la via ferrada.

Segons informen els Agents Rurals en un comunicat, el tancament d'aquest tram està degudament senyalitzat i va començar l'1 de desembre passat. L'accés estarà restringit fins que el pas no pugui afectar els corbs marins emplomallats que hi crien. Això serà, aproximadament, a finals de maig.

Els Agents Rurals intensifiquen la vigilància per protegir l'indret en aquest període. Agents del Grup de Suport de Muntanya fan inspeccions d'activitats relacionades amb l'escalada per controlar que es respecten les prohibicions d'accés establertes per a la protecció de la nidificació d'espècies protegides.

Aquest tipus de pràctica prop d'un niu pot causar el fracàs reproductor. Els sorolls i la caiguda de roques poden espantar els adults. En conseqüència els polls no podrien sobreviure ja que en depenen, entre d'altres, per a la regulació de la seva temperatura.

Per evitar situacions com aquestes i poder practicar vies ferrades amb el màxim respecte pel medi natural, els Agents Rurals insten a seguir sis bones pràctiques: respectar les regulacions de fauna o flora amenaçada, informar-los en cas de detectar usuaris fent vies ferrades en trams o èpoques prohibides, minimitzar en la mesura del possible fer soroll, emportar-se tota la brossa, evitar deixar-hi material o embrutar la roca i informar-se abans de fer esport si hi ha alguna restricció o prohibició a la via ferrada.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS