En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas, ha recordat que els agents dels Mossos estan obligats a anar identificats correctament.

Ho ha fet després que Amnistia Internacional, Som Defensores, Novact i Irída s'hagin adreçat a la institució per exposar la seva preocupació davant d'un suposat "relaxament" en aquestes obligacions per part d'agents d'ordre públic.

Les entitats han denunciat que en almenys vuit ocasions des del setembre del 2023 i en el marc de mobilitzacions socials, els agents no anaven correctament identificats amb el número d'operatiu policial (NOP) a la part posterior de l'armilla.

La síndica ha recordat que el NOP ha de ser visible en 360 graus, és a dir, ha d'estar al davant, al darrera i al lateral de l'uniforme.

Per estudiar a fons les denúncies d'aquestes quatre entitats, la síndica s'ha adreçat a la Direcció General de la Policia i ha demanat informació sobre els motius pels quals els agents no anaven identificats correctament. Ha demanat també que s'adoptin les mesures necessàries per donar compliment a la normativa.

La institució del Síndic de Greuges ha insistit que la identificació visible dels agents de qualsevol cos policial és un sistema de garantia tant per a la ciutadania com per als propis policies. Per exemple, ha explicat que la identificació correcta permet depurar responsabilitats en cas de mala praxi però pot ser una garantia per als agents en casos de possibles denúncies falses.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS