En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una de les armes de foc que ha requisat la Policia Nacional en un grup criminal a Maçanet de la Selva. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació va arrencar amb la col·laboració ciutadana, que es queixaven de constants viatges de vehicles i persones cap a una casa de maçanet de la Selva i diversos talls de llum per la sobrecàrrega de la xarxa.

Els agents de la Policia Nacional van detectar que el grup prenia moltes mesures de seguretat i semblava molt perillós. Per això va incorporar unitats especialitzades per fer l'operatiu de desmantellament de la plantació.

Una vegada es va entrar al domicili, una casa que hi ha enmig d'un polígon industrial de la població, la policia va sorprendre a quatre persones que intentaven fugir. Alguns d'ells també intentaven tirar marihuana pel lavabo però els agents els van aturar.

A dins de la casa els agents van trobar 29,42 kg de cabdells de marihuana i 1.724 plantes. A més, els agents asseguren que els detinguts utilitzaven fertilitzants per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC en les plantes. En el registre, la policia va quedar-se amb dues armes de foc llargues, una pistola i molta munició que acumulava el grup.

D'altra banda, la Policia Local de Maçanet de la Selva va interceptar un cinquè individu pels voltants de la zona. L'home va presentar documentació falsificada i els agents locals, que col·laboraven amb l'operació, el van detenir.

Es calcula que l'import defraudat de llum en aquesta plantació és de més de 30.000 euros. El grup feia servir material amb un cost elevat com ara focus LED de baix consum i filtres de carboni i extractors per no ser detectats.

Els cinc detinguts han passat a disposició judicial i han decretat presó provisional sense fiança per a tres d'ells i llibertat a l'espera de judici pels dos restants.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS