En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Porta principal del Centre de Creació d'Arts Escèniques del Canal de Salt. / Foto: El Canal

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Fa un any el Canal de Salt renaixia sota un nou model de gestió enfocat al foment de la creació d'arts escèniques a partir de residències artístiques.

Un any després de l'arrencada, el director de l'equipament, Xavier Díaz, ha anunciat que preveu rebre una cinquantena de residències de companyies en diferents disciplines. Totes elles utilitzaran les instal·lacions per tirar endavant els seus projectes.

Ara, el Govern ha anunciat que dona una subvenció de 630.000 euros a l'equipament saltenc per al pla d'accions 2023-2025. Díaz assegura que aquest suport públic permet al Canal "fer passos per ser un referents de país" en la creació artística.

Aquests diners se sumen a les aportacions que ja havia anunciat la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Salt i el de Girona i que, conjuntament amb els recursos propis que arriba a generar el centre, arribarà als 2 milions d'euros de pressupost fins al 2025.

En tot aquest temps, des del Canal s'aprofitarà per tirar endavant inversions que han quedat pendents. La primera d'elles està prevista que es liciti aquest any i serà la remodelació de la casa de l'artista Marta Font, a Salt, en un habitatge per als artistes que facin residència al Canal. Aquest allotjament es farà a la segona planta de la casa que l'artista va donar al consistori saltenc.

A partir de l'any vinent, la intenció del director és rehabilitar un espai de les naus Guixeres per condicionar l'espai i fomentar la creació circense. El director ja havia anunciat la intenció de tirar aquesta inversió endavant i ara preveu tirar-ho endavant al llarg del 2025.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS