En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona se suma a les mostres de suport que ha rebut la pagesia, immersa en plena onada de protestes per reclamar solucions als greuges que viu el sector.

Tots els grups polítics (JxCat, ERC, PSC, CUP, IdS i TxE) han avalat una declaració institucional que recolza les mobilitzacions, reconeix "la importància de defensar els interessos" de la pagesia i la "sobirania alimentària".

Per això, la Diputació reclama a les diferents administracions que s'impliquin a l'hora d'aprovar polítiques que permetin revertir la crisi que pateix l'agricultura.

El text sosté que és "necessari" fer actuacions "urgents" que, entre d'altres, permetin reduir burocràcia, actuar contra la competència que suposen les importacions exteriors o garantir que les ajudes es paguen dins de termini.

A més, la Diputació també es compromet a seguir impulsant "mesures de suport a la pagesia local i als productes de proximitat", com el segell Girona Excel·lent (que reconeix els quilòmetre zero).

En paral·lel, la corporació subratlla que facilitarà "l'accés de la terra a nous agricultors", que recolzarà productes sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, que promourà els mercats locals i que seguirà promovent les pràctiques agràries "que afavoreixin la conservació del sòl i la biodiversitat" a través de les diferents convocatòries de subvencions.

La declaració institucional que ha aprovat el Ple també reclama revisar, i si és necessari modificar, aquelles normatives "que dificultin la viabilitat de les explotacions agràries petites i mitjanes". I aquí també hi inclou les lleis i normes "relacionades amb la regulació de l'ús de la terra, les aplicables a l'agricultura i als processos de certificació".

Per últim, la Diputació es compromet a fomentar polítiques orientades a garantir preus justos "per protegir el sector davant la competència deslleial de les importacions", promoure el consum de productes locals entre la ciutadania i fomentar jornades i treball i tallers que conscienciïn "sobre la importància de la sobirania alimentària i el suport al sector agrari local".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS