En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'abusar sexualment de la seva neboda abans de declarar a la secció tercera de l'Audiència de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Audiència de Girona ha jutjat un home acusat d'abusar de forma continuada de la seva neboda a Cassà de la Selva entre el 2001, quan la víctima tenia 4 anys, i el 2013.

Segons ha relatat la víctima al judici, es quedava de forma habitual a dormir a casa dels seus oncles a Cassà de la Selva. La seva mare tocava en un grup de música i el seu pare l'acompanyava i per això recorrien a deixar-la a casa els seus oncles de Cassà.

En aquell moment, la jove tenia 4 anys, i ha explicat al tribunal que dormia al llit amb la seva tia i el seu oncle, que anava despullat.

Els dissabtes al matí, quan la seva tia s'aixecava per esmorzar, fer el cafè i anar a treballar, l'oncle aprofitava aquella estona per fer massatges a la nena. Segons ha explicat la víctima, en aquests massatges l'acusat hauria aprofitat per fer tocaments i també obligava a la nena a tocar-li el penis.

Aquests abusos s'haurien fet de forma reiterada al llarg dels anys fins que quan va començar a anar a l'institut, la noia va deixar de dormir amb els oncles i va passar a tenir una habitació per a ella sola. En aquell moment, hi dormia més sovint que abans perquè anava a l'institut a Cassà de la Selva i els seus pares vivien a Caldes de Malavella. De fet, fins i tot la van empadronar a casa els oncles perquè pogués tenir beneficis en la seva etapa d'educació de secundària.

La noia ha relatat que "tenia por" de tornar a casa de nit quan sortia amb els amics perquè assegurava que el seu oncle l'esperava al menjador despullat. En una d'aquestes ocasions, es va abraonar sobre la noia i la va masturbar. L'endemà, l'oncle li hauria dit que el que havia passat havia de quedar entre ells dos i que no ho expliqués a ningú.

La jove ha detallat que aquests abusos continuats van generar episodis d'angoixa reiterats i van portar-la a consumir marihuana i altres drogues per evadir-se.

La víctima havia explicat aquests abusos a una amiga però demanava silenci perquè no volia "trencar la família". Per això va callar-ho fins al gener del 2020, quan va decidir explicar els fets a la seva mare, després al seu germà i finalment al seu pare.

A partir d'aquí, la víctima va ingressar en un centre de desintoxicació durant un any i a la sortida, va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. Malgrat tot, assegura que des d'aquell moment la relació de les dues parts de la família s'ha trencat.

L'amiga de la víctima ha corroborat la versió de la víctima i també ha assegurat que en el casament del seu cosí va veure com l'oncle tocava el cul a la noia. Malgrat tot, l'amiga ha afirmat que havia vist en alguna ocasió l'oncle esperant la víctima al menjador en calçotets, mentre que la jove ha assegurat que mai l'havia vist cap dels seus amics. També ha reconegut la lletra de la víctima en un missatge en què felicitava els seus oncles perquè havien de ser avis, mentre que la víctima ha negat que aquella carta fos escrita per ella.

Per la seva banda, l'acusat ha declarat al final de tothom i només ha respost a les preguntes del seu advocat. En la seva declaració, l'home ha negat haver-se quedat mai a soles amb la neboda perquè qui se'n feia càrrec era la seva dona i no ell. El motiu és que l'home treballava el cap de setmana fora del seu horari i sinó, aprofitava per anar a una casa que tenien al camp.

La dona de l'acusat i el fill també han explicat una versió similar dels fets. Ambdós han assegurat que si l'home havia fet massatges a la seva neboda era al menjador, davant de tothom, i perquè ella li demanava. A més, el fill assegura que no havia vist mai la seva cosina per casa els dissabtes al matí perquè els seus pares la recollien de matinada o a primera hora del dissabte i, per tant, no s'haurien pogut produir els suposats abusos. També han desmentit que l'acusat estigués a casa els dissabtes i han assegurat que aprofitava aquests dies per fer hores extra.

A més, l'acusat ha afegit que considerava la neboda com "una segona filla" i que sempre havien tingut una relació "molt bonica" fins que va esclatar tot el cas. En aquell moment, la notícia els va caure "com una gerra d'aigua freda" i des d'aquell moment reben atenció psicològica i psiquiàtrica.

L'home s'enfronta ara a 6 anys de presó per un delicte d'abusos sexuals reiterats. Fiscalia i defensa demanen una indemnització de 20.000 euros. Per contra, la defensa en demana l'absolució.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS