En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcalde de Llagostera Narcís Llinàs i diversos regidors en una visita a les obres de la nova canalització. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les obres per portar aigua potable des del dipòsit municipal de Can Pinet fins a les urbanitzacions de Selva Brava i Font bona de Llagostera ja han començat.

Aquesta nova canalització ha de permetre l’abastament d’aigua cap aquestes dues urbanitzacions i d’aquesta manera fent que l’Ajuntament de Llagostera pugui prestar el servei a través de l’empresa gestora de l’aigua al municipi, Aqualia.

Actualment el servei d’aigua potable a Selva Brava i Font Bona el gestiona una empresa privada, Rec Madral, i és un gran maldecap pels veïns, amb talls constants d’aigua i fugues a diverses canonades. Amb aquestes obres el consistori preveu que desapareguin aquestes molèsties.

La canonada, que anirà subterrània, transcorrerà diversos camins públics, per la zona de domini de la carretera GIV-6821, i pels carrers de la urbanització de Selva Brava fins a connectar amb la canonada que porta aigua al dipòsit de Font Bona i que forma part de les obres d’urbanització d’aquest sector.

En declaracions a Llagostera Ràdio al programa “l’Equip de govern respon” del passat 27 de febrer, l’alcalde de Llagostera Narcís Llinàs, va detallar que la canonada que ara s’està construint no portarà pressió contínua d’aigua com si que passa amb l’actual, sinó que quan el dipòsit de la urbanització necessiti aigua, activarà les bombes i farà pujar l’aigua. Això segons va explicar farà que aquesta canonada pugui durar més anys.

D’altra banda Llinàs va explicar que van detectar que de la canonada actual, que gestiona l’empresa privada, a banda de les dues urbanitzacions també en depenen tot un seguit de cases disseminades per la zona. Al treure el servei actual tots aquets veïns quedarien sense aigua potable i per aquest motiu s’ha fet una modificació del projecte.

Així, aprofitant la rasa per passar la nova canalització es posarà un tub més petit que passarà per sobre del que pujarà a les urbanitzacions i serà el que distribuirà l’aigua, també des del dipòsit de Can Pinet, a totes aquestes cases.

Les obres tenen un cost d’1.033.432€ i compten amb una dues subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua d’un total de 553.729,43€.

Es preveu que el termini d’execució sigui de 5 mesos.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS