En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una planta dessalinitzadora al dipòsit del Port de la Selva. / Foto: Gemma Tubert (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Davant de les restriccions vigents per la sequera que preveuen allargar-se tot l'estiu, els hotelers de Lloret de Mar van anunciar fa unes setmanes que pagarien una dessalinitzadora mòbil.

La volen instal·lar al municipi i garantir que podran reomplir les piscines amb l'aigua que pugui generar la planta.

La idea és que els turistes no notin les restriccions i els empresaris puguin garantir el gaudi de les piscines per als visitants durant tot l'estiu.

L'objectiu dels hotelers era abocar els excedents a la xarxa pública per tal que els veïns poguessin aprofitar-se de la planta. Ara, però, han vist que la connexió entre la dessalinitzadora mòbil i la xarxa pública no serà ni fàcil ni ràpida. Per això és poc probable que abans que s'acabi l'estiu estigui acabat, tal com ha confirmat el Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar a Catalunya Ràdio.

Malgrat tot, els hotelers mantenen l'oferta de vendre els excedents als veïns que vulguin comprar aigua per a reomplir les seves pròpies piscines. De moment, hi ha interès d'algunes empreses per comprar part d'aquest excedent i també ha mostrat el seu interès l'Ajuntament de Tossa de Mar, municipi veí de Lloret de Mar.

En aquest cas, l'alcalde ha ofert pagar una part de la inversió perquè l'aigua dessalinitzada també serveixi per als seus hotels i càmpings. Hi ha una trentena de piscines d'establiments turístics que haurien de reomplir-se aquest estiu a Tossa de Mar i per això avancen que amb dues cisternes al dia serien suficients per garantir els nivells d'aigua.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS