Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sector turístic de Tossa de Mar s'ha afegit a la compra mancomunada de la dessaladora de Lloret de Mar, que permetrà omplir les piscines dels seus establiments el proper estiu.

Dimecres es va realitzar una reunió entre els empresaris de les dues localitats, que ha acabat amb l'acord que entre el Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar i l'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa de Mar (APEH) per afegir-se a la compra de la dessaladora.

El president de l'APEH, Francesc Zucchitello, assenyala que estan molt contents i que de les 580 empreses que animen a afegir-se a la iniciativa, 35 tenen una "urgència" per poder tenir aigua aviat. En els propers dies, Blanes decidirà si se suma, o no, a la proposta.

Zucchitello lamenta l’actitud de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i ha remarcat que sense tots els serveis en marxa a l’estiu “no som res”. Per això, assenyala el president de l’APEH, s’ha arribat a l’acord de partricipar en la iniciativa d’aquesta compra mancomunada de la dessaladora, que en total té un cost d’1,5 MEUR.

Fa prop d’un mes que es va saber que els empresaris de Lloret de Mar comprarien aquesta infraestructura mòbil, que té capacitat per tractar 50 metres cúbics d’aigua per hora. Aleshores ja van fer saber la seva voluntat d’estendre el model arreu de la Costa Brava.

El pagament es farà de manera proporcional al nombre d’habitacions que tingui l’hotel o de les parcel·les del càmping i comportarà una despesa addicional pel transport de l’aigua, entre d'altres

En aquest sentit, Zucchitello ha assenyalat que en la majoria de casos s’hauran de “menjar amb patates” aquest cost afegit perquè les habitacions ja fa temps que s’estan promocionant a un preu determinat. Tot i que els ajuntaments no està previst que participin directament de la compra de la dessaladora, sí que es contemplen ajudes al sector.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS