En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

La presentació del Talent Gironí.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La secció Talent Gironí de l'Strenes ha seleccionat Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls com a propostes d'aquest any. La secció, apadrinada per la Fundació Valvi, recolza els joves valors musicals de les comarques gironines.

La iniciativa es va crear l'any 2018 i al llarg de la seva trajectòria ha acollit els concerts de grups ara ja consolidats com La Ludwig Band, Sara Terraza o Carmen 113.

La iniciativa, a més, premia el grup o artista més destacat de l'edició de l’Strenes, que rep el premi Talent Gironí.

Per escollir-lo, es té en compte la proposta musical i com s'executa, la posada en escena, l'originalitat de la proposta, la qualitat musical i el possible recorregut que pugui tenir la proposta en el món de la música.

Des de la costa del Baix Empordà, la banda Classe B ofereix una versió costa-bravenca de la vida, allà on, lluny de les multituds i de la ciutat, les mogudes agafen un altre sentit. En català i sense complexes, se centren en el “pop bailongu” amb elements de la música disco i urban. Música de sintetitzadors, vocoders i samplers, però també de melodies pop, guitarres i vents. Classe B actuarà en un concert el 6 d'abril a la Mirona de Salt on presentaran les cançons del seu primer EP 'Fa de mal dir'.

El mateix 6 d'abril, a la Plaça Independència, actuarà la cantant gironina Juls. Una de les noves veus emergents del panorama musical català. La jove cantant gironina presenta una proposta que mescla indie-pop i urban cantat en català que ha despertat molt d’interès en l’escena musical del país. Després que es viralitzés la seva primera cançó “Tant debo no t’hagués conegut” a les xarxes socials quan ella tenia tan sols 17 anys, l’artista ha continuat treballant per publicar més cançons pròpies com “Et vull x sempre” o “Mai més".

Fortuu és un cantant d’urban provinent de Fornells de la Selva, que amb tan sols 21 anys, ja ha començat a sonar dins el panorama musical català. El cantant compta amb un estil musical molt singular que fusiona diversos gèneres dins de la música urbana per parlar de vivències personals que han aconseguit connectar amb l’audiència. El seu debut oficial va ser al setembre de 2022 amb el senzill “Si vols de mi”. Posteriorment va publicar una sèrie de singles fins que el juny de 2023 va publicar l’EP Dopamina. Tan sols 5 mesos més tard, va debutar amb el seu primer àlbum de llarga durada, “42”. Actuarà el 13 d'abril a la Mirona.

Jost Jou és una artista gironina que compon, canta i treballa en la vessant audiovisual del seu projecte. La seva música es pot considerar pop electrònic, tot i així, algunes produccions s’acosten més a influències de disco, hip hop i, sobretot urban. Treballant des de l’autenticitat i l’honestedat, i amb la voluntat d’expressar-se en total llibertat, Jost Jou ha publicat cançons rellevants com “Un altre petó”, “Tota l’estona” o “Valenta”, que són avançaments del que serà el seu primer disc. El 20 d'abril actuarà a l'Estació Espai Jove de Girona.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS