En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Salut, Manel Balcells, l'alcalde de Cassà de la Selva, Pau Pressas, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral i el director del CAP, Josep Figa. / Foto: CatSalut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les obres del CAP de Cassà de la Selva van començar al mes d'agost i s'ha actuat sobre una superfície de 942,39 metres2. De tots ells, 844,12 corresponen l'edifici annex i els 98,27 restants són de la reforma de la part que ja hi havia.

Amb l'ampliació s'ha modificat l'accés principal al CAP, que a partir d'ara és des del carrer dels Pirineus.

En l'edifici de nova construcció s'hi han aixecat 21 consultes noves distribuïdes de forma equitativa en les dues plantes. Estan totes alineades a un costat de l'edifici i això permet que la sala d'espera tingui grans finestrals que ofereixen un espai molt lluminós. A més, s'han instal·lat plaques solars que permeten la producció fotovoltaica per a l'autoconsum de l'edifici.

L'obra ha durat entre un 35 i un 50% menys dels terminis convencionals per diversos motius. Per una banda, perquè s'ha avançat en simultani a la fabricació dels elements que s'havien d'instal·lar posteriorment. Per altra banda, la contractació del projecte i l'obra de forma conjunta també hauria agilitzat el procés.

El projecte d'ampliació ha costat 2,1 milions d'euros finançats amb fons europeus Next Generation. A més, cal sumar-hi 320.000 euros més d'inversió que no s'han inclòs en el projecte subvencionat. D'aquests diners hi ha 240.000 euros que corresponen a equipament clínic.

Ara, hi ha una segona fase de reforma que no s'inclou en aquest projecte que preveu una reforma integral de l'edifici antic. Aquesta segona fase permetrà disposar d'una sala de rehabilitació, una aula d'activitats comunitàries i una sala d'extraccions.

El CAP de Cassà de la Selva es va construir en dues fases. La primera d'elles es va fer el 1993 i la segona, al 2022. Al llarg dels anys s'han fet algunes actuacions per donar resposta a les necessitats de la població i ara la reforma preveu posar al dia l'equipament però també preveure necessitats del futur d'aquesta Àrea Bàsica de Salut.

Aquesta ABS està gestionada per l'Institut d'Assistència Sanitària i dona servei als municipis de Cassà de la Selva, Llagostera, Caldes de Malavella, Quart, Riudellots de la Selva, Llambilles, Campllong i Sant Andreu de Salou. Aquest 2024 tot aquest conjunt de municipis implica una població de 35.480 persones.

L'ABS té 2 CAP: el de Cassà de la Selva i un altre a Caldes de Malavella. També hi ha 5 consultoris locals. De tota manera, les projeccions de població preveuen que el 2038 l'ABS hagi de donar servei a 42.000 persones i això obligava a reformar el CAP de Cassà de la Selva per dotar dels espais necessaris d'atenció.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS