En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns turistes passegen pel passeig marítim de Lloret de Mar. / Foto: Aleix Freixas / Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Bon balanç de Setmana Santa a les comarques gironines. Malgrat el temps inestable, les previsions s'han complert i, en alguns casos, s'han superat.

La portaveu de la Federació d'Hostaleria, Marina Figueras, assegura que els dies més forts han estat de dijous a dissabte i diumenge mentre que la resta de la Setmana només Girona ciutat ha concentrat el gruix de visitants.

Per zones, a la Costa Brava l'ocupació s'ha situat entre el 85 i el 90%, a la muntanya entre el 75 i el 80% i a les zones més interiors, no ha superat el 75%. Figueras diu que el fet que la Setmana Santa hagi sigut abans també ha fet que part dels turistes s'hagin repartit entre la costa i les zones de muntanya.

Pel que fa al perfil, majoritàriament han estat parelles i famílies de Barcelona ciutat i l'entorn. "Hi ha hagut més o menys el mateix que d'altres anys", assegura Figueras.

El sector dels apartaments turístics, en canvi, ha registrat millors ocupacions a l'interior que a la costa. A muntanya, s'han situat entre el 85 i el 90% mentre a la costa, depenent de la zona, han estat d'entre el 50 i el 70%. La portaveu de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA), Esther Torrent, diu que ha estat una "bona" Setmana Santa i que augura una "bona temporada". Tot i això, admet que han fallat les reserves d'última hora per la inestabilitat meteorològica i que, segurament, les vacances s'han "escurçat" pel mal temps. "Molts van avançar ahir la tornada", assegura.

Als càmpings de la demarcació, s'han registrat ocupacions similars d'entre el 70 i el 80%, tot i que en alguns casos han arribat al 85%. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, diu que s'ha concentrat molt amb turistes "de casa" i que estan "contents". "Hi ha hagut ocupació, tot i que el temps no ha ajudat massa, s'ha mantingut el que estava previst", afegeix.

Gotanegra afirma, però, que al seu sector "l'efecte Setmana Santa" s'allargarà encara uns dies perquè les destinacions com França, Alemanya o Bèlgica tenen vacances.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS