En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, acompanyat per Oriol Pla i Pau Matas, responsables de la producció 'Gola'. / Foto: Guillem Roset (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Temporada Alta ha presentat aquest dijous les 16 noves produccions i coproduccions que formaran part de l'edició de 2024 que se celebrarà de finals de setembre al 8 de desembre.

El certamen programarà 11 coproduccions d'autoria catalana com 'Gola' d'Oriol Pla i Pau Matas, 'Pura Passió' de Lucia del Grego i amb Cristina Plazas o creacions de Jordi Casanovas, cabosanroque, Aina Tur, Llàtzer Garcia, Les impuxibles i José y sus Hermanas.

Del total d'espectacles produïts, 8 seran estrenes mundials i 4 arribaran per primera vegada a l'Estat. En coproduccions internacionals, destaca 'Un sublime error' de Jan Lauwers, 'Bérenice' amb l'actriu Isabelle Huppert i o el nou de La Veronal 'Totentanz – Morgen ist die Frage' dirigida per Marcos Morau.

Després del gran èxit de 'Travy', Oriol Pla i Pau Matas tornen a treballar plegats per crear un espectacle al voltant del concepte de la gola, entesa com a necessitat i vici dels temps actuals, allò que desitgem o que ens fan desitjar. La proposta, amb un sol actor, barrejarà diferents llenguatges escènics que Pla vol portar a l'escenari.

Per primera vegada al festival, Lucia del Greco presentarà l'adaptació del text d'Annie Ernaux 'Pura Passió'. L'actriu Cristina Plazas serà l'encarregada de liderar un monòleg sobre la passió com a obsessió.

A 'Allà lluny hi ha una caseta' Jordi Casanovas convidarà al públic a una petita caseta per exposar-los una història de terror construïda a partir de les narracions orals més enigmàtiques de les comarques gironines. Cabosanroque, que presentarà el seu nou espectacle de creació per títol 'El castor que plorava' on contraposarà el públic perquè s'observin entre ells. Anna Alarcón i Nao Albet protagonitzaran les fòbies de 'Sis hectàrees d'oliveres', el projecte d’Aina Tur guanyador del XVII Premi Quim Masó.

Altres propostes d'autoria catalana destacades seran la de Llàtzer Garcia, que adapta al format monòleg un relat de Herman Melville 'Bartleby', a més dels nous espectacles de Les impuxibles per primera vegada amb Pablo Messíez 'Caramel', José y sus Hermanas amb 'Morir lo hace todo el mundo' i Cascai Teatre amb 'L’orquestra impossible'.

També s'organitzarà la projecció del film 'La Passion de Jeanne d’Arc (1928), de Carl Theodor Dreyer a l’interior de la Catedral de Girona, amb música en directe interpretada per l’organista Juan de la Rubia. Un any més hi haurà espai pel Torneig de Dramatúrgia Catalana, que celebrarà la seva catorzena edició.

Pel que fa a les coproduccions internacionals, hi haurà el monòleg sobre la soledat 'Un sublime error' dirigit per Jan Lauwers i amb Gonzalo Cunill.

Entre les propostes internacionals destacades també hi ha el diàleg amb la natura amb la participació del Conde de Torrefiel de 'Paisatges compartits', un gran projecte europeu de col·laboració internacional coordinat per Caroline Barneaud (Théâtre Vidy-Lausanne) i Stefan Kaegi (Rimini Protokoll).

Aquesta creació en un espai natural es farà a Celrà en una marató de 7 hores d’espectacles a l’aire lliure dels que gaudiran unes 300 persones per jornada.

L'actriu francesa Isabelle Huppert protagonitzarà l'estrena exclusiva a l'Estat de 'Bérénice' amb direcció de Romeo Castellucci. Finalment, 'Totentanz – Morgen ist die Frage', el nou espectacle de La Veronal, serà estrena a l'Estat i s'inspira en el concepte històric i cultural de la dansa de la mort i es representarà en un espai no convencional encara per determinar.

Durant la roda de premsa de presentació el director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha celebrat que hi hagi fins a 45 antigues produccions o coproduccions del festival segueixen en gira. Ha concretat que 2 estan fen gira mundial, 17 estan fent gira europea, 9 gira per l’Estat espanyol i 17 per Catalunya.

En aquest sentit, Sunyer ha aplaudit que 'Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)' amb Joan Carreras arribi al Festival d'Avinyó el proper 12 de juliol convertint-se en la primera obra íntegrament en català en fer-ho.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS