Llagostera Ràdio on-line

Alguns dels afectats d'Idental Girona. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En total, la policia espanyola va recollir 9.000 expedients de la clínica que l'empresa tenia al Carrer Emili Grahit de Girona.

D'aquests, els afectats donen per fet que molts són duplicats, però tot i això "no entenen" que només hi hagi 500 denúncies. "Hem d'arribar a més gent, fer saber el què ha passat i aconseguir que tots els perjudicats expliquin el seu cas", ha reblat en Jonathan Garcia, representant dels clients.

Garcia ha explicat que la forma en què estafava Idental era "senzilla". "T'anaven prorrogant la visita de manera indefinida, et canviaven constantment d'odontòleg i t'acabaven fent molt menys del que tenien acordat i amb mals materials", assenyala.

En el seu cas, assegura que la clínica li va fer un pressupost de 7.000 euros per les seves dues filles, com a conseqüència de la seva situació va haver de finançar-ne 1.700. El problema és que la clínica va tancar i el valor del que havien fet a les dues nenes era de poc més de 200 euros.

El portaveu dels afectats, José Luis Soto, ha recordat que "quanta més gent posem a la demanda millor", i per això ha tornat a fer una crida "a tots els que van passar per Idental" a denunciar si se'ls va estafar. "És un dels enganys sanitaris més grans que hi ha hagut mai a tot l'Estat. Una vergonya", ha conclòs.

La denúncia conjunta per part dels afectats que s'està tramitant l'investigarà l'Audiència Nacional.