En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos s'han dotat de nou material de balística, valorat en més de 678.000 euros, per millorar la seva capacitat de reacció en cas d'atac terrorista.

El cos ha adquirit 176 cascos balístics amb ulleres d'intervenció, 175 portaplaques amb protecció rígida davantera i posterior, 20 escuts rígids d'assalt amb sistema d'il·luminació incorporat i 20 escuts modulars lleugers.

Tot plegat s'ha comunicat en el marc del Gabinet de Coordinació Antiterrorista d'aquest dilluns en què s'ha acordat mantenir l'actual nivell d'amenaça per la situació internacional i reforçar la presencia policial a centres de culte cristians i jueus, el consolat d'Israel i interessos relacionats amb la comunitat jueva, Estats Units, França, Suècia i la Federació Russa.

La trobada l’ha presidit el conseller d’Interior i hi ha pres part els màxims comandaments del cos i el director general de la Policia. L’objectiu de la reunió ha estat fer seguiment de l’actual situació de risc i amenaça a Catalunya i analitzar les mesures de seguretat implementades des del moment en què va esclatar el conflicte bèl·lic a la franja de Gaza.

Els màxims responsables de la seguretat a Catalunya han indicat que l’actual nivell d’amenaça de 4 sobre 5 reforçat es manté a tot l’Estat, tal i com es va acordar en la darrera Taula d’Avaluació de l’Amenaça Terrorista, que es va reunir el passat 20 de març a Madrid. Així, segueix vigent l’amenaça contra interessos i persones relacionades amb Israel i la comunitat jueva i els considerats com els seus principals aliats, especialment els Estats Units.

A més, arran de l’atac terrorista contra una sala de concerts als afores de Moscou reivindicat pel Moviment Gihadista Global el passat 23 de març, també s’ha incrementat el risc respecte interessos i persones vinculades amb la Federació Russa.

Per altra banda, el Gabinet de Coordinació Antiterrorista ha emfatitzat la necessitat d’extremar les mesures d’autoprotecció per part de tots els membres del cos i les policies locals, en considerar que les forces i cossos de seguretat són un objectiu d’interès de cara a potencials atemptats.

Per tot plegat, i tenint en compte que el nivell de risc potencial d’atac continua sent alt, s’ha decidit mantenir les mesures aprovades en el darrer Gabinet de Coordinació Antiterrorista. Aquestes se centren en mantenir l’activitat policial de detecció i prevenció en llocs amb gran afluència de persones, com centres comercials, nodes de transports i espais amb gran afluència de persones; protegir punts d’interès policials determinats per la Comissaria General d’Informació, entre els quals hi ha llocs de culte cristians i jueus, el consolat d’Israel, altres interessos relacionats amb la comunitat jueva, i els vinculats amb els Estats Units, França, Suècia i la Federació Russa; reforçar les mesures policials de prevenció, protecció i resposta antiterrorista; accentuar les mesures d’autoprotecció per part dels efectius policials que treballen a Catalunya davant de potencials atacs terroristes; reforçar les mesures policials de prevenció i protecció en totes les comissaries i dependències policials.

Durant la reunió, els analistes han fet un repàs dels darrers atacs terroristes comesos i el seu possible impacte sobre occident, així com les amenaces difoses per mitjans afins al Moviment Global Gihadista.

Des del 18 d’octubre fins a dia d’avui s’han dedicat més de 518.000 hores destinades a la lluita antiterrorista, el que ha suposat un 29% més respecte el mateix període anterior. En aquestes mesures de seguretat, destaquen controls i patrullatges de protecció en infraestructures de transport, com l’estació de Sants i l’aeroport del Prat, seguit de llocs de culte emblemàtics, zones on hi ha una elevada concentració de persones i seus vinculades directament amb la comunitat jueva i interessos israelians. Respecte a aquet darrer àmbit, des de l’esclat de la guerra s’han incrementat un 239% les hores destinades a la protecció d’aquestes seus.

A banda, en aquest període s’han destinat més de sis milions d’euros a hores extraordinàries en l’àmbit del Programa Operatiu Específic Antiterrorista (POEA). Representen un 23% del total de les hores destinades a la lluita antiterrorista.

També s’ha aprovat un paquet d’hores extraordinàries per fer front a nous esdeveniment d’impacte internacionals que se celebraran durant els propers mesos: el campionat mundial de Fórmula 1 i la celebració de la Copa Amèrica.

Durant els darrers mesos s’han fet jornades adreçades a policies locals i vigilants de seguretat privada per a posar en coneixement les mesures d’autoprotecció i la resposta a donar en cas d’un incident crític terrorista.

La setmana passada es va convocar una trobada amb representants del cos consular a qui es va explicar l’actual situació d’amenaça terrorista i les mesures de seguretat de prevenció i reacció que duen a terme els Mossos.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS