Llagostera Ràdio on-line

El moment de la signatura del conveni entre la UdG i la Fundació Rafael Masó de Girona.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Rafael Masó i la UdG han signat un conveni per vincular la biblioteca de la fundació amb la de la universitat i facilitar als estudiants la consulta dels fons bibliogràfics que es conserven a la Casa Masó.

L'acord estableix que la Universitat de Girona assessorarà la institució en la catalogació i processament tècnics del seu arxiu per conservar-lo i classificar-lo tal i com estableix la normativa. Això permetrà que la biblioteca de la fundació passi a ser un fons vinculat a la de la universitat, com ja es va fer amb la de la Fundació Josep Pla.

D'aquesta manera, els alumnes, professors i investigadors podran fer consultes presencials a la Casa Masó i els seus llibres quedaran integrats al catàleg en línia de la biblioteca de la UdG.

La biblioteca de la Fundació Rafael Masó compta amb uns 3.500 volums i conté moltes primeres edicions de llibres del primer terç del segle XX. Alguns d'ells van ser impresos a la impremta que tenia la família Masó als baixos de casa seva.

El fons també reflexa els interessos i professions de la família i traça les seves relacions amb intel·lectuals, escriptors i polítics de l'època. Actualment, la fundació continua ampliat la biblioteca amb noves adquisicions i donacions de llibres especialitzats en arquitectura moderna, el noucentisme i les arts aplicades.

La UdG forma part del patronat de la fundació des de l'any 2009 i el conveni que avui s'ha signat s'emmarca en l'acord marc de col·laboració entre ambdues institucions.

L'acord ha permès, entre d'altres coses, projectes com el II Simposi Internacional sobre el Noucentisme, la realització de pràctiques de nombrosos estudiants de la UdG a la Fundació, o les classes i visites que els estudiants de diferents facultats fan periòdicament a la Casa Masó.