En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un operari fent el canvi d'una lluminària a un carrer de Llagostera. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A finals del passat mes d’abril es va iniciar el projecte integral de substitució de les lluminàries de l’enllumenat públic de Llagostera.

Està emmarcat dins de les millores del nou contracte d’enllumenat públic al municipi.

En total es substituiran 1.996 punts d’enllumenat amb tecnologia LED de baix consum, tant al conjunt del nucli urbà com també a les urbanitzacions.

Amb el canvi, es preveu un estalvi de llum del 74,49% en el consum anual d’electricitat i això equival a una reducció significativa de les emissions de CO2 generades per l’enllumenat, amb una estimació de 64.082 kg menys de CO2 emesos anualment.

A banda de contribuir a la sostenibilitat ambiental, segons ha detallat l’Ajuntament de Llagostera, aquest canvi també suposarà un estalvi econòmic important al municipi. La inversió inicial en aquesta modernització de l’enllumenat suposarà un estalvi del 47% respecte al preu de licitació.

Segons detalla l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, “El canvi i la modernització de les lluminàries suposarà una millora en la qualitat de la il·luminació urbana i en la gestió energètica del municipi”.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS