En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Hospital Santa Caterina de Salt. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'hospital Santa Caterina de Salt acollirà aquest dijous unes jornades per millorar el control de la malaltia per part dels pacients que pateixen Parkinson.

L'objectiu és facilitar als malalts les pautes perquè identifiquin els símptomes i reconeguin en quin estadi es troben. La jornada també es farà divendres a Blanes.

Segons diferents estudis epidemiològics, un 0,3% de la població major de 40 anys pateix aquest malaltia degenerativa que genera moltes dificultats per desenvolupar activitats quotidianes.

S'estima que més de 2.000 persones de la Regió Sanitària de Girona pateixen Parkinson. A Catalunya, la xifra se situa a les 18.000 i a Espanya, en unes 150.000.

El Parkinson ès una patologia degenerativa que es caracteritza pels símptomes motors i no motors i que impedeix a les persones que la pateixen desenvolupar les activitats quotidianes amb normalitat.

Els símptomes més coneguts són els motors, com ara la tremolor, la rigidesa o la lentitud, però n’hi ha d’altres, com els trastorns de l'ànim (apatia, depressió) i de la conducta, amb problemes de son i restrenyiment, que condicionen molt la qualitat de vida.

Vota el número 1

Pel 5 de març

COL·LABORADORS