En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un instant de la inauguració de la Temporal al pati de Can Caciques. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Reflexionar sobre la xarxa de botigues, en bona part desaparegudes, de Llagostera. És l’objectiu de la nova exposició la Temporal de Can Caciques.

Sota el nom de “A, Maria! Botigues i botigueres. La vida del poble des de darrere un taulell” vol reivindicar el concepte de comerç de proximitat.

L’exposició vol redescobrir la història i l’essència del comerç local de Llagostera i conèixer les dones que han estat les autèntiques ànimes de les botigues del municipi.
S’hi mostren tot un seguit de botigues d’entre els anys 40 i 70 que estaven escampades pels carrers del municipi i on s’oferia als veïns tot el que necessitaven. Generalment l’establiment estava regentat per una dona i es convertia en un lloc de trobada i de tertúlia, quan les hores passaven a poc a poc i es sortia al carrer a comprar just el que es necessitava en aquell moment.

També s’hi pot veure una entrevista a la Quimeta Darder de Can Frigola i un plànol on s’han ubicat les botigues que hi havia a Llagostera entre els anys 1940 i 1970 i que han creat les Dones S(Àvies), un grup de dones que realitza diverses trobades per reunir la seva saviesa popular acumulada al llarg dels anys per les dones de Llagostera.

“A, Maria!, Botigues i botigueres. La vida del poble des de darrera un taulell” es va inaugurar ahir diumenge 9 de juny i es pot visitar durant un any de dilluns a diumenge d’11h a 14h al Centre d’Interpretació de Llagostera, Can Caciques.