En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els representants de la Diputació de Girona, del MICFootball i de l'empresa Camaleonic Analytics, durant la presentació de l'impacte econòmic que el torneig de futbol base té a la demarcació. / Foto: Miquel Millan (Diputació de Girona)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest 2024, el MIC Football (MIC - Mediterranean International Cup) ha superat rècords. I això també s'ha traduït en un impacte econòmic evident per al territori.

En concret, de 14,5 milions d'euros, segons recull un estudi encarregat a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona a l'empresa Camaleonic Analytics.

Segons recull el document, el gruix de la dimensió econòmica que genera el torneig arriba de manera directa (10.790.480 euros) a través de la despesa en pernoctacions, dietes i transport de l’organització, dels diferents col·laboradors o patrocinadors i dels assistents al torneig. Tots ells, dividits en dos grups: els que resideixen al país i els que són de fora de Catalunya i han vingut expressament per a l'ocasió.

La resta (3.760.389 euros) la generen, de manera indirecta, els impactes mediàtics, siguin a través dels mitjans o bé via xarxes socials.

"L'aposta de la Diputació de Girona pel MIC ha estat sempre ferma i decidida, des dels seus inicis", ha recordat el president de la Diputació, Miquel Noguer. De fet, l'ens supramunicipal ja hi ha garantit el suport fins al 2026.

"Les dades evidencien les magnífiques sinergies existents entre l'esdeveniment i la destinació. Aquest és un esdeveniment de projecció internacional que ens permet dinamitzar l'economia local i, alhora, promocionar el nom de la Costa Brava i de la demarcació arreu del món gràcies a la seva força mediàtica", ha afegit el president.

El 2018, abans de la pandèmia, es va encarregar un estudi de les mateixes característiques, que va determinar que l'impacte econòmic del MICFootball a les comarques gironines era a tocar dels 11,5 milions d'euros. Ara, el nou estudi demostra, com destaca la Diputació, "que no només s'ha superat el sotrac de la covid-19, sinó que la projecció és de creixement".

"Teníem xifres al cap, que ens sonaven grans, però conèixer que el MIC genera un impacte al territori de més de 14,5 milions d'euros és una cosa que ens fa sentir més que orgullosos", ha destacat el president de l’Agrupació Esportiva MICFootball, David Bellver. I ha remarcat: "Com a organitzadors del MIC, any rere any busquem fer un millor torneig, mirant de créixer per arribar al màxim del territori possible, però oferint sempre la màxima qualitat".

Més enllà de les xifres de l'impacte econòmic, l'estudi de Camaleonic Analytics constata que el MICFootball repercuteix en el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i projecta la demarcació internacionalment. Hi han contribuït les 42 emissions de partits (34 en directe i 8 en diferit), que han registrat una audiència mitjana acumulada d'1.122.522 espectadors.

També les xarxes socials han afavorit la difusió de la competició i dels municipis que han acollit els partits. Per exemple, la cobertura (reach en anglès) del compte oficial del MICFootball va arribar als 6 milions de persones durant la setmana del torneig.

El cofundador de Camaleonic Analytics, Gerard Esteban, ha explicat els detalls de la metodologia de treball d'aquest estudi, que ha utilitzat tecnologia en intel·ligència artificial per analitzar les dades.

"Estem parlant d'un torneig, el MICFootball, amb una presència molt sòlida pel que fa la seva part social i esportiva. Però també en l'àmbit econòmic. Això és quelcom que s'ha de posar en valor. També el fet que els municipis que l'acullen en surten beneficiats. N'hem de ser conscients i treballar perquè això pugui continuar creixent", ha explicat Esteban.

En aquesta 22a edició, el MICFootball 2024 ha reunit 412 equips procedents de 39 països. Els futbolistes, d'entre 12 i 19 anys, es van dividir segons la seva edat: alevins de futbol 11 i futbol 7, infantils, cadets i juvenils.

En paral·lel, i amb el suport de l'Obra Social 'la Caixa', també s'ha disputat el MICIntegra, enfocat a persones amb diversitat funcional, que enguany ha arribat a la desena edició amb una participació de 18 equips.