En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat; la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Glòria Plana, i el president de la Fira, Domènec Espadalé. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Fira de Girona ja escalfa motors per a la 57a edició de la Fira de Mostres, el màxim exponent de l'activitat econòmica a les comarques gironines.

En total, el certamen abastarà una superfície de 45.000 metres quadrats, que sumen tant els interiors del palau com les tres carpes exteriors i la part que s'ocupa del recinte de la Devesa.

El president de Fira de Girona, Domènec Espadalé, assegura que els números d'aquesta edició són un bon termòmetre per afirmar que "l'economia gironina s'ha recuperat de la crisi". El certamen manté el creixement en superfície d'exposició que va assolir l'any passat (superant els 12.000 metres quadrats) i comptarà amb gairebé 400 estands.

La directora de la Fira subratlla que la revifada econòmica es nota tant a l'hora de contractar espais com en el disseny dels estands. "Els expositors que volen tenir presència a la Fira de Mostres ens contacten i reserven abans i, a més, també inverteixen més recursos en el disseny dels estands", concreta Coralí Cunyat.

La directora també concreta que aquesta és, sobretot, una fira del i per al territori, com ho demostra la procedència dels expositors. "Fins a un 75% són de Girona ciutat o bé de la resta de la demarcació", explica Coralí Cunyat. En concret, en percentatges, un 25% de les empreses són de Girona ciutat; un 51%, de la resta de comarques gironines; un 20%, d'arreu de Catalunya, i el 5% restant, de l'estat espanyol o l'estranger.

Novament, a la Fira de Mostres hi haurà representants tot un ventall de sectors. En concret, serveis, emprenedoria i turisme (30%); alimentació (17%); decoració i construcció (33%); indústria i tecnologia (14%), i motor (4%).

Coralí Cunyat ha volgut destacar que la Fira de Mostres és un certamen que "funciona" i té retorn per als expositors. Ho demostra, segons ha dit, el fet que el 80% de les empreses hi repeteixen presència. "A més, a les enquestes que els passem ens responen que venen per tenir contacte amb els clients habituals i fer-ne de nous, però també pel prestigi de la Fira de Mostres", concreta la directora.

Aquest 2018, a diferència de les últimes edicions, la Fira de Mostres s'allargarà un dia més i en durarà sis. Serà, sobretot, perquè així ho marca el calendari (ja que se sol fer coincidir amb el primer cap de setmana de Fires i Tots Sants).

Durant els dies que duri el certamen, i en paral·lel a l'activitat comercial dels estands, s'han programat fins a una 90 d'actes paral·lels. Per exemple, hi haurà demostracions de cuina, tallers i conferències.

Es manté l'escenari gastronòmic per donar a conèixer els productes emparats pel segell 'Girona Excel·lent', tot el bloc d'activitats que organitza la UdG i aquells actes que fan determinats col·lectius (com ara els agents comercials o els carnissers). La directora de Fira de Girona també ha destacat que, aquest 2018, Bauhaus donarà a conèixer diferents tendències de decoració a través d'influencers "que canviaran del tot l'estand cada dos dies".

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Glòria Plana, ha destacat que el certamen és "una peça clau" dins la programació de Fires. "És una fira que ens sentim molt nostra, que ens serveix per ensenyar i percebre què tenim al territori", ha dit.

La 57a edició de la Fira de Mostres compta amb uns 400.000 euros de pressupost. El certamen obrirà portes de les deu del matí a les vuit del vespre. S'espera que durant aquests sis dies rebi uns 90.000 visitants (més o menys, les mateixes xifres que en edicions anteriors).

Les entrades mantenen els mateixos preus de l'any passat: costaran 4,5 euros excepte els dos dies laborables (30 i 31 d'octubre) quan seran de 2,5. Ara bé, tots aquells qui es descarreguin l'app de la Fira de Girona podran baixar-se una invitació gratuïta per a aquests dos dies.

La Fira de Mostres d'aquest 2018 coincidirà amb les obres que s'estan fent al Palau Firal per obrir-hi una nova entrada vidriada que doni a la Devesa (i que es convertirà en la principal). Domènec Espadalé ja ha dit, però, que aquests treballs no interferiran en el dia a dia del certamen (perquè s'aturaran mentre duri la Fira de Mostres). La previsió és que la nova entrada s'enllesteixi a finals de novembre.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS