Llagostera Ràdio on-line

La zona on es vol construir el parc urbà. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ciutat de Girona podria comptar amb un nou parc urbà, en aquest cas a la llera del riu Onyar, a l'alçada del Parc Científic i Tecnològic.

El nou espai verd que comptaria amb 17 hectàrees, que equival a la meitat de l'extensió que té la Devesa.

El projecte costaria 5 milions, però el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha anunciat que preveuen demanar una subvenció europea per aconseguir el 80% del finançament.

D'aquí a dos mesos s'obre el procés de presentar els projectes per acollir-se en aquestes ajudes. En el cas que els donin la subvenció, l'Ajuntament de Girona ja tindria els diners a partir de la primavera.

El nou parc es desenvoluparà amb la intenció de revitalitzar alguns dels barris del sector est com ara la Creueta o Vila-roja. Sastre ha anunciat que es tractarà bàsicament d'una "intervenció en el medi fluvial" i també preveu actuar en els horts urbans il·legals que hi ha actualment en aquella zona. Si bé és cert que aposten perquè aquests segueixin existint, els ordenaran i regularitzaran.

Aquest parc urbà a la llera del riu Onyar era un projecte que ja estava a sobre la taula de l'últim govern tripartit a la capital gironina el 2008, però que al final va quedar descartat. Ara, Sastre l'ha rescatat amb la voluntat d'esponjar la ciutat, tot i que ha advertit que cada vegada costa més trobar espais per habilitar-los com a zones verdes i "calen solucions imaginatives".

A banda de la creació del nou parc, el govern local també vol gestionar diversos camins rurals de les deveses d'en Bru, que hi ha entre l'Hospital Trueta i el polígon industrial de Domeny.

Segons Sastre, el projecte convertiria 30 hectàrees en un "parc fluvial al costat del riu Ter". El principal problema és que la majoria dels terrenys són de propietat privada i per això caldrà arribar a un acord amb els propietaris.