En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La plantació de marihuana de Palafrugell. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La unitat d'investigació va començar les indagacions per saber si en aquest espai del centre de Palafrugell, un antic escorxadors de grans dimensions, hi havia una plantació de marihuana.

Durant la investigació els Mossos van descobrir que hi havia diversos cables d'entrada de llum provinents de l'exterior, forats que servien de ventilació i respiradors fets amb rajoles.

També van trobar diversos tubs de ventilació, aparells de bombes de calor i finestres tapiades des de l'exterior. La nau desprenia, a més, una forta olor de marihuana.

Els Mossos van saber que la nau no disposava de llum ni de cables d'entrada, de manera que estaria funcionant de manera irregular. A més, la companyia elèctrica va corroborar que tenia un consum anormal i desmesurat per una xarxa de baixa tensió. La policia també va detectar entrades i sortides freqüents de furgonetes i turismes.

Aquest dimecres i en el marc d'un operatiu on han participat efectius de l'ARRO, han fet una entrada i registre de la nau.

A l'interior de l'espai, que estava dividit en diversos magatzems, han trobat quatre estances plenes de plantes en ple rendiment i en estat avançat de creixement. Les habitacions, a més, estaven habilitades amb tots els estris per cultivar la droga. Entre ells, hi havia làmpades, focus, transformadors, ventiladors, bidons d'aigua, fertilitzants o termòmetres.

Els Mossos han intervingut un total de 1.350 plantes, que pesaven més de 140 kg i que, segons les estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, tindria un valor al mercat de 750.000 euros.

Els detingut, que té antecedents, passarà properament a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal.

La investigació no està tancada i no es descarten més detencions.