En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Cartell promocional 'The Generosity of Dorcas', espectacle del coreògraf belga Jan Fabre / Foto: Festival Temporada Alta

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

'The Generosity of Dorcas' és el nom del nou espectacle del reconegut coreògraf belga Jan Fabre i forma part de la programació del festival Temporada Alta de Girona.

En el moment d'incloure'l, encara no s'havia publicat la carta signada per la vintena de ballarines i ballarins de la companyia de Fabre culpant-lo de comportaments masclistes, abusos de poder i assetjament sexual.

Ara, una vegada el cas ha esclatat, el festival ha optat per retornar la totalitat de l'import de les entrades a totes aquelles persones qui no vulguin assistir-hi després de conèixer la notícia.

Per tal que els interessats rebin els diners, han d'escriure un correu a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i la productora del festival es posarà en contacte amb ells per explicar-los com els retornaran els diners.

Aquest anunci coincideix amb la formació d'alguns grups a les xarxes socials en què es demana boicotejar l'estrena de l'espectacle. Diferents col·lectius feministes proposen organitzar piquets informatius el diumenge 25 de novembre a les 6 de la tarda, hora en què està programada la funció, per tal d'evitar que aquesta es porti a terme.

Des del moment en què va esclatar la polèmica, el 12 de setembre, el festival va parlar amb altres teatres i esdeveniments d'Europa que havien programat l'espectacle de Fabre per saber com actuar. La majoria d'ells, Temporada Alta inclòs, va optar per mantenir l'estrena en el seu cartell.

De tota manera, Salvador Sunyer va avançar en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies que esperarien a la resolució de la investigació que està portant a terme la Fiscalia d'Anvers (Bèlgica) abans de replantejar-se anul·lar l'espectacle. Tot i així, el festival ha optat per tornar els diners a aquelles persones que es puguin sentir ofeses per les acusacions a Fabre.

Aquesta mesura arriba deu dies després que la companyia responsable de l'espectacle, Troubleyn, hagi publicat un comunicat en què anuncia que estan debatent internament com afrontar el problema.

A més, també han anunciat que Jan Fabra ha passat la direcció de dos espectacles més de la companyia, 'Belgian Rules' i 'Mount Olympus', a la dramaturga Miet Martens, que ja formava part de l'equip.

Vota el número 1

Pel 18 de juny

COL·LABORADORS