En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Universitat de Girona ha organitzat aquest dimarts una jornada sota el títol 'Joventut, violència sexual, consum d'alcohol i altres drogues en el context d'oci'.

Durant l'acte, s'han presentat els resultats d'un treball d'investigació, que porta el mateix nom, per determinar la prevalença d'aquest tipus de situacions entre l'alumnat universitari català.

El document, que ha analitzat una mostra amb 242 estudiants de la Universitat de Girona, conclou que els joves troben "normals" moltes situacions d'abusos i assetjament sexual que es produeixen en el seu dia a dia i que només entenen com a violència sexual les situacions més greus com les violacions. En canvi, menystenen comentaris intimidatoris, gestos o tocaments.

La investigadora que ha participat a l'estudi, Conxi Fuentes, diu que són situacions que les noies viuen "cada dia" i que estan "acostumades" des de petites a rebre comentaris sexistes o insults. "Ho van normalitzant", remarca.

A més, diu, "quan les dones són assetjades i s'hi neguen, la primera reacció dels homes és insultar-les". "Quan hi ha intents d'agressió, el més greu és que els companys dels que han intentat fer les agressions, ho justifiquen", insisteix

De fet, totes les noies que han participat a l'estudi han admès que han patit tocaments i, tot i que afirmen que no ho haurien d'haver permès, diuen que no van saber com actuar que va passar.

Per combatre aquestes situacions, el centre engegarà l'any que ve una prova pilot per incidir en els valors, actituds, comportaments i percepcions d'aquests joves i canviar-ho.

Els nois, en canvi, associen un agressor amb una persona amb problemes psicològics i utilitzen fets com ara que una noia porti vestit curt o escotat per culpabilitzar-les de les situacions de violència sexual que pateixen.

Vota el número 1

Pel 29 d'octubre

COL·LABORADORS