18
Dim, Maig
40 Articles Nous

En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la vicepresidenta i diputada de Promoció Econòmica, Administració i Hisenda, Maria Àngels Planas. / Xavier PI (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona ha aprovat els pressupostos de 2019 aquest dimarts al migdia amb el vot favorable de tots els grups polítics, tret de la CUP.

La vicepresidenta de Promoció Econòmica, Administració i Hisenda, Maria Àngels Planas, ha qualificat els comptes com "els més socials" que ha tingut mai l'ens supramunicipal.

Per la seva banda, el portaveu de la CUP, Lluc Salellas, li ha retret que "no perquè s'inverteixi més en polítiques socials vol dir que siguin uns pressupostos socials". Segons Salellas, la Diputació encara dedica massa partides a subvencions en comptes de prestar més serveis a la ciutadania.

El pressupost de la Diputació de Girona per al 2019 puja a 141,1 milions d'euros i segueix la línia ascendent dels darrers anys. En comparació amb aquest exercici, en global els comptes s'incrementen un 6%.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha subratllat que el pressupost gira al voltant de tres grans eixos: "innovació, sostenibilitat i acció social". Noguer també ha posat l'accent en què "els veritables protagonistes" del pressupost són els ajuntaments, ja que les entitats locals rebran "fins al 48%" dels 79,7 milions d’euros que la corporació destinarà a subvencions i transferències. Noguer també ha avançat que aquest 2018 la Diputació tancarà l'exercici havent reduït a zero el seu endeutament.

El pressupost consolidat de la Diputació de Girona inclou no només els comptes de la corporació sinó també el dels diferents organismes autònoms. És a dir, la Xarxa Local de Tributs (el Xaloc), el Dipsalut, el Conservatori de Música Isaac Albéniz i els Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (el Semega). Traient els diners que són per a aquests organismes públics, el pressupost estricte de la corporació és de 134,58 milions d’euros, un 5,92% més que aquest 2018.

La majoria de la despesa, el 28%, serà per a l'àrea de Cultura, Educació, Noves Tecnologies, Esports i Benestar; el 25%, per a l'àrea de Territori i Sostenibilitat; el 17%, per a Cooperació Local, Habitatge i Bon Govern; el 14%, per a Promoció Econòmica, Administració i Hisenda; el 13% per als Òrgans de Govern i el 3% restant per al Fons de Contingència (que se situa en 3,2 milions d’euros).

D'altra banda, el plenari d'avui també ha servit perquè el PDeCAT, ERC, la CUP i Independents de la Selva (IdS) hagin aprovat una moció demanant "l'absolució dels presos polítics". Aquest punt s'ha aprovat amb l'abstenció del PSC.

Vota el número 1

Pel 21 de maig

COL·LABORADORS