En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns dels participants al dejuni a l'hotel d'entitats de Celrà. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Celrà s'ha unit a la campanya 'Prou ostatges' amb un dejuni col·lectiu que ha començat avui i que, a hores d'ara, secunden unes onze persones.

Entre elles, l'alcalde del municipi, Dani Cornellà, i el primer tinent d'alcalde, Pitu Bartis.

També hi participen veïns i membres d'entitats de la població i ho fan en solidaritat amb els presos polítics i exiliats però, sobretot, amb els empresonats que estan en vaga de fam.

"Comencem a Celrà però després passarà a Bordils i Sant Martí Vell i esperem que altres municipis s'hi vagin sumant", remarca Bartis. De moment, aquestes dues poblacions han confirmat que faran el relleu dimecres i dijous però estan en converses amb altres ajuntaments per aconseguir més adhesions.

La campanya, que ha començat a les vuit del matí, consisteix en dejunis de 12 o 24 hores i es complementa, segons ha explicat Bartis, amb una concentració a les set de la tarda que es farà davant dels Ajuntaments dels municipis participants. Avui es farà a Celrà i demà a Bordils. "Serà una concentració per donar suport a la iniciativa però també als presos i preses polítiques", insisteix Bartis.

L'alcalde de Bordils, Albert Serrats, ha explicat que han decidit sumar-s'hi perquè cal "mantenir viu el caliu de la solidaritat" especialment, diu, ara que hi ha quatre persones en vaga de fam. "Cal que sàpiguen que no ens oblidem d'ells i que estem al seu costat", insisteix.

Un dels participants Jordi Artigal ha dit que participa en el dejuni com un "acte simbòlic" que es fa "en un moment de gravetat i impotència". "Penso que és una cosa més dels milers que sorgeixen cada dia de molta gent que no entén que hi hagi tant d'odi i que no puguem exercir amb senzillesa i democràcia uns mínims que semblava que havíem assolit", remarca.

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS