En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El cap de la Policia Municipal de Girona, l'inspector Joan Jou. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Lluitar contra el consum d'estupefaents al carrer s'ha convertit en una de les prioritats de la Policia Municipal de Girona.

A la ciutat, la gran majoria de les actes que aixequen els agents són contra aquells qui fumen marihuana.

Molts d'ells són joves, que es reparteixen en llocs com la zona de Santa Eugènia, Migdia-Casernes o els entorns de l'estació de tren. Però la policia també controla altres espais on els veïns hagin detectat la problemàtica (per exemple, els entorns d'alguns instituts).

Durant aquest 2018 i fins a la primera setmana de desembre, els agents ja han aixecat fins a 1.211 actes contra el consum de droga al carrer. En comparació amb tot el 2017, ja en són un 7% més (aleshores se'n van aixecar 1.134). Cadascuna d'elles porta aparellada una multa de 300 euros. I en cas que el qui fuma marihuana sigui menor d'edat, la denúncia s'envia directament als seus pares.

El cap de la Policia Municipal. Joan Jou, explica que el cos ha "esmerçar recursos" per combatre el consum d'estupefaents a la via pública perquè contribueix "a incrementar la sensació d'inseguretat". De fet, aquest any, la policia ha creat un grup específic format per quatre agents –que surten amb la unitat canina- que s'han focalitzat en combatre aquest il·lícit i lluitar contra l'incivisme.

"Nosaltres planifiquem les actuacions en funció dels requeriments que ens fa la ciutadania", explica Joan Jou, en relació a les queixes relacionades amb els grups de joves que fumen marihuana al carrer. Però apart d'això, els agents també s'han centrat tot allò que fa referència a l'incompliment de les ordenances. Entre aquestes, el consum d'alcohol a la via pública o l'excés de sorolls.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS