En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Sils ja ha adjudicat el projecte per la instal·lació d'uns filtres de carboni que permetran eliminar la presència del pesticida que contamina la xarxa d'aigua potable.

Les analítiques d'aquesta setmana han tornat a sortir alterades i amb l'objectiu de no allargar més les molèsties de no poder beure ni cuinar amb aigua de l'aixeta, el govern local ha optat per tirar endavant aquesta obra.

La instal·lació d'aquests filtres tindrà un cost de 102.000 euros que haurà d'assumir íntegrament l'Ajuntament. Tot i així, en un comunicat de premsa, el consistori recorda que les obres són susceptibles a rebre una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua.

La previsió és poder col·locar aquest filtre al llarg dels propers quinze dies.

L'Ajuntament de Sils ha assegurat que han estat treballant en aquesta alternativa mentre seguien analitzant periòdicament l'aigua de la xarxa potable. Per això, després de tot un mes detectant partícules de metaloclor a l'aigua, han optat per tirar endavant la instal·lació d'aquests filtres de carboni que impediran que el pesticida es barregi amb l'aigua potable.

El govern local de Sils ha arribat a un conveni amb l'empresa propietària on s'hi instal·laran els filtres per tal que faci una cessió gratuïta de l'espai. En el moment en què el filtre ja estigui instal·lat i en funcionament, els habitants de Sils podran tornar a beure i cuinar amb aigua de l'aixeta, un mes després de la prohibició.

En paral·lel, el Departament d'Agricultura segueix les seves investigacions per veure d'on prové la filtració del metaloclor. De moment, el departament està analitzant l'estructura dels pous i investigant els terrenys propers per veure quina és la font de contaminació.

Alguns dels habitants del municipi van expressar les seves molèsties per no poder beure de l'aixeta al llarg de tot un mes. La majoria d'ells destacaven que això ha comportat una major despesa en garrafes i per això demanen que hi hagi una rebaixa en el proper rebut de l'aigua.

Els bars i restaurants també s'han hagut d'adaptar a les restriccions. Tots ells han hagut de cuinar amb garrafes d'aigua al llarg d'aquest últim mes. A més, han hagut d'endollar una garrafa a les màquines del cafè per tal de no fer servir l'aigua contaminada.