En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'abusar sexualment del nebot a Palamós i Calonge durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fiscalia i l'acusació particular acusen el processat d'un delicte continuat d'exhibicionisme i un delicte continuat d'abús sexual amb penetració.

Segons recull l'escrit d'acusació del fiscal, els abusos van començar entre els anys 2004 (quan el menor tenia 9 anys) i el 2006. Aleshores, víctima i acusat eren veïns i els fets haurien tingut lloc tant a casa d'un com de l'altre.

L'acusat era oncle del menor perquè el nen és fill d'una germana de qui llavors era la seva dona. Segons les acusacions, cinc o sis vegades al mes, l'home aprofitava que es quedava sol amb el menor, a qui li mancava la figura paterna, per tancar-se en una habitació i fer-li mirar vídeos "de caràcter explícitament sexual". Després, sempre segons les acusacions, el processat li ensenyava el penis al menor i es masturbava davant seu.

Al llarg dels anys, segons les acusacions, l'home va desenvolupar una "situació de superioritat" sobre la víctima, no només perquè era el seu oncle, sinó també perquè va "exercir funcions pròpies de pare". D'aquesta manera, detallen, limitava la llibertat sexual del menor de negar-se als abusos. Als domicilis de Palamós, i també a casa dels avis del menor a Calonge, els abusos haurien anat a més. Les acusacions detallen que entre els anys 2006 i 2009 el processat li feia fer fel·lacions al menor i es masturbaven mútuament.

El menor ha declarat a porta tancada a petició de les acusacions. Tot i això, fiscal i advocat de la víctima detallen als escrits d'acusació que quan el menor tenia 14 o 15 anys (anys 2008 o 2009), el processat el va fer entrar a la seva habitació, es van despullar i el va penetrar. Després, "va fer que el menor" fes el mateix.

Al judici, que s'ha fet aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusat ha negat els fets i ha assegurat que "mai" ha tingut cap contacte sexual amb el menor. L'home atribueix la denúncia a una "venjança" orquestrada per la seva dona, amb qui ha tingut una separació conflictiva amb diverses denúncies creuades.

"Jo no tinc absolutament res a ocultar, vull que se'm deixi en pau d'una vegada perquè porto nou anys d'assetjament i denúncies", ha afirmat al judici. L'acusat ha subratllat que els suposats abusos no es van denunciar fins l'any 2016, just quan ell estava en ple procés de divorci, i que això li ha suposat que només pugui veure els tres fills que té en comú amb la seva exdona una hora i mitja al mes i sota supervisió.

De fet, al judici han explicat que el menor es va decidir a explicar els suposats abusos després que un oncle seu l'apallissés perquè havia abusat sexualment d'una cosina. Va ser aleshores, han explicat les ties del denunciant, que va explicar que havia estat víctima d'abusos. "Al principi crec que no entenia que era una víctima, creia que això era normal perquè ell li deia", ha explicat una de les ties del menor.

L'acusat, però, sosté que és una acusació falsa per perjudicar-lo i allunyar-lo dels seus fills. "Ratlla la denigració la persecució a la qual se m'ha sotmès, que és de proporcions èpiques", ha dit. De fet, el processat nega que tingués una relació tan propera al menor i assegura que sempre el veia en presència d'altres membres de la seva família política d'aleshores.

El fiscal sol·licita inicialment una pena d'11 anys de presó, que no es pugui apropar a la víctima durant 15 anys i que l'indemnitzi amb 20.000 euros.

Vota el número 1

Pel 27 de gener

COL·LABORADORS