En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge d'una de les assemblees de la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els talls de subministrament elèctric segueixen afectant als veïns del barri de Font de la Pólvora de Girona.

Segons la Plataforma per la Dignitat que han constituït alguns dels habitants en aquesta zona de la ciutat, fins a una quinzena de famílies han passat les festes de Nadal sense llum.

L'origen del tall de subministrament prové de l'incendi que es va originar en els comptadors el diumenge 16 de desembre. Arran d'aquest incendi, els pisos del voltant van quedar sense llum i han estat tres setmanes sense subministrament.

En paral·lel a aquesta situació, la plataforma també denuncia que durant les festes de Nadal diversos blocs de pisos han patit talls de llum de fins a set hores en algunes de les nits més tradicionals d'aquestes festes.

En concret es tracta dels veïns dels carrers de Castanyer, Acàcia i Avellaner de Font de la Pólvora que van quedar-se sense llum durant les nits del 23, 24 i 31 de desembre i també les del 5 i 6 de gener.

El portaveu de la plataforma, José Heredia, considera que la situació és injustificable. “És impensable que famílies de barris més benestants de Girona passin tot el Nadal sense llum ni calefacció. Sabem que a Montjuïc també hi ha hagut talls però no s’ha deixat als afectats desatesos durant totes les festes com ha passat aquí.”

A banda de les queixes pels constants talls de llum, els membres de la plataforma denuncien la "passivitat" de l'Ajuntament de Girona davant del conflicte. Consideren que el govern local els tracta "com a ciutadans de segona".

Poc després de presentar la constitució de la plataforma, l'Ajuntament de Girona va anunciar que construiria un parc infantil al barri. Els veïns de Font de la Pólvora creu que aquesta és una decisió "populista". Heredia creu que "és una mesura feta de cara a la galeria, feta d’esquenes a la gent" que habita a Girona Est.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona ha sortit al pas de les crítiques contra l'equip de govern acusant-los d'actuar amb "passivitat". "Estem posant molts esforços en diferent àmbits", ha assegurat Marta Madrenas.

D'entrada, l'alcaldessa ha assegurat que l'únic motiu pel qual hi ha problemes amb el subministrament elèctric és per "l'altíssim i gravíssim nivell de frau" que hi ha al barri. "No podem oblidar que aquesta és la causa, és una situació que no es pot obviar i que s'ha de dir", ha apuntat Madrenas.

En aquest sentit, subratlla que al llarg dels darrers cinc anys s'han adoptat diverses mesures, que van des de fer operatius per combatre la defraudació de fluid elèctric, actualitzar la situació dels comptadors o instar Endesa a ampliar l'energia que se subministra al barri.

"Això no passa perquè sí, lamentablement no estem parlant d'incivisme, això és delinqüència i pot tenir conseqüències terribles per a la seguretat dels veïns", ha afirmat l'alcaldessa. Madrenas lamenta que les connexions fraudulentes a la llum quedin "permanentment impunes" i que això repercuteixi en aquells veïns que tenen la situació regularitzada i paguen puntualment les factures de la llum. Alhora, diu, també provoca que l'ajuntament no tingui arguments per reclamar a la subministradora que augmenti la potència.

Marta Madrenas també ha recordat que fa quatre anys l'ajuntament va gastar 60.000 euros en un pla per regularitzar el subministrament de fluid elèctric tant a Font de la Pólvora com a les Pedreres. "Tots, absolutament tots els veïns tenien el seu comptador actualitzat, amb els deutes recollits i una forma de finançament assequible, però ara ens tornem a trobar amb la mateixa situació a Font de la Pólvora", ha exposat.

Per això, ha recordat que tenen destinats 35.000 euros de pressupost per tornar a endegar un nou pla centrat en aquest barri del sector est. Un pla que comencen a comunicar als veïns els pròxims dies i sobre el qual preveuen ampliar la informació properament. "Qui digui que l'ajuntament no està preocupat també menteix", ha afirmat Madrenas.

Aquest pla va acompanyat d'una feina de sectorització dels comptadors per acotar més quins són els edificis amb la llum punxada. Això, ha detallat, ja s'ha fet a Vila-roja i es continuarà per Font de la Pólvora.

Madrenas ha atribuït també les acusacions d'inacció a la proximitat de les eleccions municipals del maig. "Estem en campanya electoral i ja es ve de què van les coses", ha criticat. L'alcaldessa defensa que l'equip de govern ha explicat públicament quines mesures està adoptant: "Es destinen tots els esforços de què som capaços, en comptes de criticar, si algú té una altra idea que ens ho digui", ha conclòs.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS