En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Un comptador punxat a un edifici de Font de la Pólvora. / Foto: Arxiu Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Endesa ha confirmat que durant les festes de Nadal hi va haver diversos talls de llum al barri de la Font de la Pólvora de Girona, tots ells a causa de la sobrecàrrega de la línia.

La companyia ha confirmat que el 16 de desembre hi va haver un incendi en un armari de comptadors del carrer Mimosa. Segons ha explicat, el mateix dia es va reparar la instal·lació elèctrica d'Endesa.

L'empresa apunta que l'incendi hauria pogut danyar el cablejat de l'edifici, però que això és competència de la propietat del bloc de pisos. L'empresa ha detallat que des del mateix diumenge els comptadors poden donar servei, però cal que es revisi que les instal·lacions de l'edifici estiguin en bon estat.

En paral·lel, Endesa també ha confirmat que hi va haver talls de llum en els carrers de Castanyer, Acàcia i Avellaner durant les nits del 23, 24 i 31 de desembre i també el 5 i 6 de gener. A més, l'elèctrica ha afirmat que n'hi va haver més en d'altres dies.

El motiu d'aquests talls de llum és la sobrecàrrega que pateix el centre transformador de l'avinguda de Font de la Pólvora. L'empresa ha assegurat que l'elevat nombre de fraus comporta que constantment es fonguin els fusibles d'un dels dos centres transformadors. De fet, han explicat que en alguns casos han arribat a canviar els fusibles fins a tres vegades en un sol dia.

Per la seva banda, la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora ha respost que el principal problema en el subministrament elèctric al barri és l'antiguitat de la xarxa elèctrica.

L'entitat veïnal ha afirmat que el cablejat no està preparat per alimentar els 500 habitatges que hi ha en aquesta zona de la ciutat de Girona. Els habitants de Font de la Pólvora han denunciat que mentre els pisos s'han anat modernitzant, la xarxa elèctrica no s'ha revisat ni canviat i això fa que sigui impossible garantir el consum elèctric com passava en un inici.

Des d'Endesa han volgut desmentir les acusacions. Segons l'elèctrica, els dos centres transformadors que hi ha instal·lats en el barri haurien de ser més que suficients per garantir el consum elèctric, però la sobrecàrrega que pateix la línia pels constants casos de frau impedeixen el subministrament.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS