En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior del Palau de Justícia de Girona on es celebra el judici. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fiscalia i l'acusació particular acusen el processat de dos delictes de maltractament, dos delictes de violació, dos delictes de detenció il·legal i un delicte lleu d'injúries i vexacions.

En total, demanen una pena de 33 anys i mig de presó i que l'acusat estigui 30 dies en localització permanent.

També sol·liciten que indemnitzi la víctima amb 15.000€ pels danys morals i 245€ per les lesions que li va causar. La defensa demana l'absolució.

L'origen del cas es remunta als maig del 2016 quan, segons les acusacions, hi va haver el primer episodi de violència de l'acusat cap a la víctima, que aleshores era la seva parella i convivien en un pis de Cassà de la Selva.

La denunciant ha explicat al judici que la relació, fins aquell dia era bona però aquella nit ella tenia un sopar d'empresa i quan va tornar a casa l'acusat no hi era. Per això, ha explicat que va decidir tancar la porta i deixar les claus posades per dins perquè l'hagués de despertar quan arribés. La víctima ha relatat que va acabar arribant cap a les set de la matinada "força begut". "Jo em vaig enfadar molt i li vaig dir que agafés les coses i marxés però ell va posar agressiu", ha explicat.

Aleshores, ha continuat relatant a la sala de vistes, la va "rebotir contra el sofà", la va subjectar amb força pels braços i li va donar un cop de cap. A més, diu, va tancar el pis per evitar que escapés. Ja cap al migdia, ha exposat, la va empènyer contra el taulell de la cuina: "Em va arrancar les calcetes, jo li vaig dir que parés però em va introduir els dos dits". Segons la víctima, l'acusat li deia que ho feia per comprovar si s'havia estat "follant algun tiu".

Més tard, mentre ella dormia al sofà, exposa que l'acusat se li va apropar amb intenció de mantenir relacions sexuals. "Vaig tornar a dir que no però ell va seguir", ha exposat la víctima que afirma que la va penetrar.

La dona ha exposat que no podia sortir de casa perquè l'havia tancat i que, tot i tenir el telèfon a mà, no va trucar per demanar ajuda perquè estava "bloquejada". "Abans d'aquell dia mai, mai, havia estat així amb mi", ha dit. Finalment, l'endemà va poder sortir de l'immoble per anar amb la seva cosina i una altra amiga a caminar, moment en què li va explicar a la cosina el que havia passat.

En aquell moment, però, no va interposar denúncia tot i que van donar la convivència per finalitzada. Segons ha explicat la denunciant, hi havia "sentiments pel mig" i va decidir continuar la relació però cadascun vivint a casa seva.

Segons la víctima, al cap d'uns mesos va donar la relació per acabada tot i que l'acusat li insistia per veure's i parlar-ne en persona. Al judici ha explicat que el juliol del 2017, quan ella arribava amb cotxe a casa seva, l'acusat la va sorprendre al pàrquing i va entrar dins el vehicle.

Aleshores, la va obligar a conduir per Cassà de la Selva mentre l'amenaçava, la colpejava i la insultava. També li va fer una mossegada a la cara i, segons la dona, li va dir que ella "tenia més coses a perdre que ell" perquè tenia una filla i ell, en canvi, no. Després de donar voltes amb el vehicle per la població, finalment van arribar a casa seva on el va convèncer perquè marxés. Va ser llavors quan va interposar denúncia de tots els fets.

L'acusat ha assegurat que ell i la víctima van acabar tenint una "relació tòxica" fins que ell es va cansar "d'aquest joc". En relació al primer episodi denunciat per la dona, el processat assegura que va arribar a casa de matinada i que ella se li va "tirar a sobre" enfadada, mentre l'esgarrapava i el colpejava. "Sí que la vaig agafar pels braços amb força", ha dit l'acusat que creu que la subjecció pot explicar per què, segons testimonis i pericials, la dona tenia morats.

A més, ha afirmat que la denunciant tenia gelosia i que discutien sovint per això. Per aquest motiu, la matinada del maig assegura que va decidir recollir quatre coses del pis i marxar a dormir a casa de la seva mare després de la discussió. "A casa li vaig explicar què havia passat al meu germà", ha dit.

Nega així que l'agredís sexualment o que la retingués durant hores a casa o al cotxe. "Vinc d'una família de dones, no he conegut al meu pare, i mai forçaria una dona", ha dit durant l'últim torn de paraula.

La versió de l'acusat també difereix sobre qui va posar punt final a la relació. Segons el processat, va ser ell qui va decidir acabar: "No volia seguir amb aquell joc que quan a ella li interessava quedàvem, no era una relació que em portés enlloc".

El juliol del 2017, l'acusat assegura que estava a casa de la seva mare, on la denunciant va arribar amb el vehicle i va tocar el clàxon perquè es trobés amb ella. Van començar a parlar sobre el fi de la relació però el processat exposa que van anar elevant el to fins que van acabar discutint. Ha reconegut que li va fer una mossegada a la cara però sosté que qui iniciava l'atac era la denunciant.

La defensa sol·licita l'absolució i argumenta que, en cas de condemna, com a màxim li haurien d'imposar una pena per les lesions però en cap cas per violacions o segrestos. El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS