En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de la Casa Pastors de Girona. / Foto: Tània Tàpia (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 2017 es va aprovar la inversió a aquest espai de Girona però va quedar interrompuda per l'aplicació del 155.

Ara, el Govern ha aprovat autoritzar el Departament de Cultura, a través de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, a destinar una partida de 800.000€ a l'Ajuntament de Girona per a l'adequació de l'edifici de la Casa Pastors com a futur Museu d'Art Modern i Contemporani de Girona.

La voluntat de l'Ajuntament de Girona és que l'edifici pugui acollir uns espais d'exposició de les col·leccions d'art modern i contemporani de la ciutat i d'altres institucions, així com la col·lecció d'obres d'art de Rafael Santos Torroella (adquirit pel consistori).

D'aquesta manera, es vol contribuir a interpretar l'evolució de l'art a Catalunya des de finals del segle XIX fins al present, i posar-lo en relació amb l'art modern i contemporani internacional. L'Ajuntament té la intenció de "posar en valor els fenomens, moviments i artistes de la ciutat de Girona" durant aquest període.

La creació d'aquest nou espai expositiu agafa com a punt de partida la tasca ja desenvolupada per alguns equipaments municipals com el Museu d'Història de Girona i les Sales d'Exposicions Municipals (ara reconvertides en una de les seus d’El Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona), així com de del Museu d'Art de Girona i d'altres equipaments museístics.

L'Ajuntament de Girona, amb la participació de la Generalitat i la Diputació de Girona, ha impulsat la redacció d'un pla d'ordenació museística de la ciutat amb la finalitat d'ordenar l'oferta i donar sentit a les col·leccions. La Generalitat també cedeix l'ús de l'edifici, que és de la seva titularitat.

La Casa Pastors, edifici del segle XVIII, forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Consta de planta i dos pisos.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS