En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un agent rural indicant una senyal per on no poden circular les bicicletes. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cada vegada hi ha més bicicletes que circulen per espais naturals on no està permès fer-ho. Això "preocupa" els Agents Rurals de Girona.

Han vist com llocs com el massís de les Gavarres s'estan degradant per l'increment de ciclistes, especialment els caps de setmana.

El cap del cos a la demarcació, Ignasi Dalmases, assegura que la "problemàtica de les bicicletes" és "molt més important" que la de les motos, que fa uns anys va obligar a endurir la regulació.

En aquest sentit, Dalmases assegura que les campanyes de control i conscienciació han permès estabilitzar el nombre de denúncies i rebaixar-lo. "Els motoristes saben que hi estem molt a sobre i muntem controls permanents que dissuadeixen els que volen circular per on no poden", assenyala.

Ara cada vegada hi ha més amants de la bicicleta que practiquen aquest esport per espais naturals de les comarques gironines. El problema, però, és que no es respecten els senyals que delimiten per quins llocs poden anar.

"El pas continuat de les bicicletes i després l'aigua de la pluja provoca que la zona quedi degradada i sigui molt difícil de recuperar", assenyala Dalmases. Per això, el cap dels Agents Rurals demana "responsabilitat i prudència" als ciclistes, per evitar que es continuï malmetent el territori.

"És important que entre tots prenguem consciència del que fem. Abans de sortir per anar a córrer o en bicicleta ens hem d'informar d'on anem i si es pot passar o no per allà", assenyala Dalmases.

Tot plegat ha portat el cap dels Agents Rurals a Girona a reclamar "més eines" per poder sancionar les bicicletes que circulen per on no està permès fer-ho. "Òbviament per a nosaltres, per poder donar compliment a la protecció del medi, és molt més fàcil si tenim una llei clara", assenyala Dalmases.

Amb tot, des del cos recorden que a més d'endurir la llei o fixar la regulació, cal també millorar la senyalització per tal que no quedi cap dubte que una persona està cometent una irregularitat. "La majoria de vegades ens diuen que no saben que no es podia anar amb bicicleta per aquella zona", conclou Dalmases.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS