En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una membre d'Humana classificant la roba usada recollida. / Foto: Fundació Humana

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Humana ha recuperat 10.783 kg de tèxtil usat a Llagostera durant el 2018. La xifra representa un augment del 14,6% respecte al 2017 quan es van recollir 9.411 kg.

Aquestes donacions equivalen a 22.300 peces de roba recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.

Les peces recollides procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem per a donar-los una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

Des d'Humana aplaudeixen la feina dels municipis que promouen la recollida selectiva del tèxtil”. Segons Àgata Soler-roig, responsable de l’àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, “insistim en la importància d'impulsar-hi un model de gestió sostenible que en prioritzi el factor social davant del mercantil”.

Soler-roig destaca que “Les administracions locals han d'entendre que tenen un compromís ineludible a sis anys vista. Tots els agents implicats ens hi hem d’esforçar més per a augmentar les xifres de recollida selectiva, no només per a respectar l’objectiu imposat per Brussel·les sinó també per a fer-ne més evident el benefici ambiental i social de la roba usada”.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment. És una xifra molt lluny de l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per al proper any per a reciclar els residus municipals.

Vota el número 1

Pel 25 de setembre

COL·LABORADORS