En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda criminal que va cometre 33 estafes per internet en 17 províncies espanyoles.

Entre les poblacions afectades, hi ha Barcelona, Granollers, Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols.

La policia ha identificat 13 integrants del grup que cometia els fraus amb el mètode del 'pishing', La policia estima que les estafes estarien valorades en més de 40.000 euros.

La investigació, que s'emmarca en l'anomenada operació 'Picota', va començar després de rebre una denúncia a Peralta, Navarra. El denunciant explicava que havien fet vuit moviments no autoritzats al seu compte per valor de 4.000 euros.

La Guàrdia Civil va detectar que per accedir als diners, els autors de les estafes havien enviat correus electrònics a les víctimes fent-se passar pel seu banc i demanant-los el seu usuari i contrasenya.

Al correu, a més, els alertaven que si no introduïen les dades a l'enllaç que els enviaven, se'ls bloquejaria el compte.

Un cop obtingudes les claus, accedint als comptes i extreien els diners a través d'una aplicació de pagament de mòbil a mòbil (amb la qual treballen diverses entitats bancàries), amb quantitats que anaven des dels 100 als 4.000 euros.

Amb la documentació recopilada, els investigadors van sospitar que hi podria haver altres víctimes. En concret, en van localitzar 33 en 17 províncies espanyoles. Entre les poblacions afectades, hi ha Barcelona, Granollers, Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols. A la policia també li consta una altra denúncia registrada a Alemanya.

Per perpetrar les estafes, els autors utilitzaven diversos comptes de correu electrònic (se n'han detectat fins a 15) associades a un proveïdor, anomenat @cox.net, amb seu als Estats Units.

La Guàrdia Civil va aconseguir localitzar 13 presumptes autors dels fraus (sis a Cadis, tres a Múrcia, dos a Madrid i dos més a Alacant), de nacionalitats espanyola, marroquí, francesa i búlgara.

La implicats residien a les províncies de Múrcia, Alacant, Madrid i Cadis. La policia els acusa d'un delicte d'estafa continuada, usurpació d'estat civil i pertinença a un grup criminal organitzat.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS